Categorieën

Service

Belangrijke les voor groep 7 Kaleidoscoop

Belangrijke les voor groep 7 Kaleidoscoop
Onderwijs

Belangrijke les voor groep 7 Kaleidoscoop

  • Redactie
  • 21-02-2023
  • Onderwijs
Belangrijke les voor groep 7 Kaleidoscoop

SCHIEDAM - Zo! Je mag het van een school verwachten, maar toch maakt het indruk: pedagogisch optreden naar aanleiding van baldadig optreden van enkele kinderen.

Basisschool Kaleidoscoop voelde zich aangesproken. Vorige week berichtte Schiedam24 dat het buurtkastje in de Laurens Costerstraat was vernield. We baseerden ons op verschillende buurtbewoners die daar melding van maakten, en er ook bij wisten te vertellen dat het kinderen van de school waren die spulletjes op straat hadden gegooid. Het buurtkastje staat pal naast de Kaleidoscoop. Het was voor onze journalist nog een gewetensvraag geweest of de naam van de school erbij genoemd moest worden. 

Nu mag dat gezegd. Directrice Christelle Lacassagne van Kaleidoscoop had het bericht ook gelezen en na haar eerste ‘oh, dat-kan-er-ook-nog-wel-bij-reactie besloot ze samen met de collega’s dat actie hier verlangd was. 

De leerkrachten spraken de kinderen de afgelopen dagen over het buurtkastje, wat het was en waarom het er staat. Leerlingen van groep 7 kwamen er ruiterlijk voor uit dat zij de ‘vernieling’ hadden aangericht. “Samen met kinderen van een andere school, maar daar kijken we nu niet naar; we kijken alleen naar onze eigen inzet”, aldus Lacassagne vanmiddag. 

Ze ging met de 34 kinderen van groep 7 (andere jaren waren dat twee klassen, maar ja, personeelsgebrek) en hun juf even langs het buurtkastje. De klas had bedacht dat het gepast was een brief te schrijven. Dat kon mooi in de taalles. “Geachte bewoners van Schiedam-Oost. Wij willen graag onze excuses aanbieden voor het kapotmaken van de spullen uit de weggeefkast. Daarom hebben we een oplossing bedacht. Met de kinderen van basisschool Kaleidoscoop plaatsen we er zelf spullen in.”

Zo gezegd, zo gedaan. Zeven kinderen van de klas hadden vandaag iets meegenomen voor in de kast: een paar een boek, maar ook koekjes en tandpasta. “Dat is voor mensen die wat minder hebben.” 

Dat is een les die verder gaat dat was feitjes of een trucje om de som tot een goed eind te brengen. Dat is een levensles.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →