Categorie├źn

Service

Bewoners Groenoord verenigen zich in belangengroep

Bewoners Groenoord verenigen zich in belangengroep
Wonen

Bewoners Groenoord verenigen zich in belangengroep

  • Redactie
  • 18-06-2019
  • Wonen
Bewoners Groenoord verenigen zich in belangengroep

Vorige week presenteerde Woonplus drie appartementencomplexen die 'van gas los' zijn


SCHIEDAM - Vve’s, bewonersverenigingen en huurdersbelangenverenigingen in Groenoord werken samen met Sobo om de belangen van de inwoners van de wijk te behartigen. Zij zullen met name de vragen en voorwaarden van de bewoners samen naar voren brengen waar het gaat om het aardgas-vrij maken van Groenoord.

Daartoe verenigen de verschillende organisaties zich in de Groenoord Belangen Groep (GBG). Vorige week werd de onderlingen afspraken vastgelegd in een convenant en onderschreven.

Aanleiding voor de oprichting van de GBG zijn volgens de initiatiefnemers de plannen voor het van het gas afhalen van de wijken Groenoord en NIeuwland. "Inmiddels zijn door de gemeente Schiedam al enkele uitwerkingen van dit voornemen gepasseerd en op grond van de inhoud daarvan is er ongerustheid ontstaan bij vve’s, bewonersverenigingen en huurdersbelangenverenigingen", zo verklaart deGBG. "Deze ongerustheid heeft er toe geleid dat vertegenwoordigers van genoemde organisaties samen met Sobo een collectief hebben gevormd om zo als spreekbuis en gesprekspartner namens Groenoord te kunnen fungeren naar de gezamenlijke organisaties die het voornemen hebben om Schiedam
aardgasvrij te maken."

Het collectief heeft naar eigen zeggen al 'verschillende stukken geproduceerd' met de standpunten en vele vragen ten aanzien van 'Schiedam Aardgas-vrij'. "Hierover heeft al een gesprek plaatsgevonden met de heer J.W. Ooijevaar, portefeuillehoudende wethouder van dit rapport. Als honorering hierop heeft daarna een extra meeting plaatsgevonden met als deelnemers de vertegenwoordiger van de gemeente Schiedam, een vertegenwoordigster van Woonplus en een kleine kerngroep van de Wijk Energie Groep (WEG) Groenoord."

De GBG staat vooral voor dat woningen eerst geïsoleerd gaan worden, voor er verder ontwikkeld wordt. Volgende week wil de groep deze plannen toelichten tijdens de raadscommissievergadering.