Categorieën

Service

Bewonersondersteuner bij het Servicepunt?

Bewonersondersteuner bij het Servicepunt?
Wonen

Bewonersondersteuner bij het Servicepunt?

  • Redactie
  • 21-05-2019
  • Wonen
Bewonersondersteuner bij het Servicepunt?

SCHIEDAM - Wethouder Marcel Bregman zegt toe 'mee te nemen en serieus te bekijken' of het mogelijk is de bewonersondersteuner van de gemeente een plaats te geven in het gemeentelijk informatiecentrum.

Dit zei hij vanavond in de commissievergadering van de Schiedamse gemeenteraad op vragen van Karin de Vries van het AOV. De Vries is bezorgd over de zichtbaarheid van de medewerker voor Schiedammers die met vragen en problemen over hun woning zitten. Zij stelt daarom voor de ondersteuner spreekuur te laten houden in het infocentrum, 'bijvoorbeeld naast het Servicepunt' Woningverbetering.

Bregman stelde dat zo'n stap 'niet logisch klinkt' maar het idee wel zal voorleggen aan betrokkenen.

AOV hamert de afgelopen maanden steeds op het belang om de bewonersondersteuning in Schiedam op peil te houden, na het stoppen van de gemeentelijke ondersteuning aan het Sobo. Behalve de zichtbaarheid van de ondersteuner maakt de partij zich ook zorgen over het doorverwijzen van mensen met vragen en problemen door het Wijkondersteuningsteam (WOT). Volgens Bregman 'zijn we de afgelopen tijd geen gekke dingen tegengekomen'. Hij beantwoordde ook het verzoek van De Vries voor een goede evaluatie van de bewonersondersteuning aan het eind van het kalenderjaar met een 'ja'. "Dan gaan we helemaal in kaart brengen wat er is gebeurd."