Categorie├źn

Service

SOBO stopt er nu echt mee

SOBO stopt er nu echt mee
Wonen

SOBO stopt er nu echt mee

  • Ingezonden
  • 21-04-2022
  • Wonen
SOBO stopt er nu echt mee

INGEZONDEN - Tientallen jaren lang diende SOBO de belangen van de huurders in Schiedam. Ruim drie jaar geleden nam de politiek het besluit dat de stad het wel zonder deze vorm van belangenbehartiging kon stellen; sindsdien werkte de organisatie zonder subsidie door. Maar nu laat het bestuur bij monde van voorzitter Albert Bons weten dat het doek voor het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties toch valt.

"Helaas is het zover, op maandag 2 mei sluit SOBO definitief haar deuren.

Het SOBO is in de jaren 80 ontstaan, doordat verschillende bewonersorganisaties gingen samenwerken, vooral op het punt van huren. Begin jaren 90 is van het SOBO een officiële vereniging gemaakt, waarbij op den duur meer dan dertig organisaties waren aangesloten. Doordat wij vanaf 2018 geen subsidie meer ontvangen, zijn wij nu gedwongen om het SOBO te beëindigen als vereniging. Het bijstaan van huurders in problemen wordt weer bij de organisaties in de wijken gelegd.

Wij als bestuur bedanken iedereen voor de samenwerking die jaren heeft geduurd en vinden het jammer dat het zover heeft moeten komen. Helaas vindt de gemeente Schiedam dat het SOBO niet meer van deze tijd is. Niets is minder waar en dat zullen de Schiedammers in deze toch al moeilijke tijden zeer snel aan den lijve ondervinden.

Ook de inwonende rechtswinkel verlaat de locatie Singel 85. Waar zij heen gaan is op dit moment nog niet bekend."