Categorie├źn

Service

Sobo verbolgen over druk gemeente

Sobo verbolgen over druk gemeente
Wonen

Sobo verbolgen over druk gemeente

  • Redactie
  • 28-03-2019
  • Wonen
Sobo verbolgen over druk gemeente

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft druk uitgeoefend op het bestuur van Sobo om een personeelslid te ontslaan.

Dat stelt voorzitter Albert Bons in een brief aan de Schiedamse raad. "Het is zelfs zo dat vanuit de gemeente druk is uitgeoefend op het bestuur om een personeelslid te ontslaan, ondanks het feit dat de wethouder heeft toegezegd dat alles netjes afgehandeld zou worden", schrijft Bons. "De druk was zelfs dusdanig dat het bestuur werd voorgehouden voor mogelijke fouten zelfs privé aansprakelijk gesteld te kunnen worden. Dit valt moeilijk te rijmen met het feit dat de bestuurders geen enkele vergoeding krijgen voor hun  werkzaamheden."

Het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties is zeer verbolgen over de gang van zaken, sinds de afgelopen maanden steeds duidelijker werd dat het gemeentebestuur geen toekomst zag voor de organisatie die huurders en bewonersverenigingen ondersteunt. Volgens Bons geeft de houding van de gemeente Schiedam in de omgang met 'een dertigjarige subsidierelatie' geen pas. "Sinds december vernamen wij niets van hem (wethouder Marcel Bregman, red), terwijl hij een en ander netjes zou afhandelen." In plaats daarvan werd een nieuwe subsidieaanvraag van Sobo geweigerd.

"De wethouder heeft bij de commissievergadering aangegeven dat andere hulpverlenende organisaties zouden gaan ontstaan om de burgers bij te kunnen staan", schrijft Bons. "Desondanks krijgen wij teruggekoppeld van burgers dat zij nergens terechtkunnen. Vanuit het WOT worden mensen nog steeds verwezen naar Sobo."