Categorieën

Service

Bibliotheek houdt activiteiten tijdens Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek houdt activiteiten tijdens Nationale Voorleesdagen
Uit

Bibliotheek houdt activiteiten tijdens Nationale Voorleesdagen

  • Advertorial
  • 23-01-2023
  • Uit
Bibliotheek houdt activiteiten tijdens Nationale Voorleesdagen

Voorlezen in de Korenbeurs; foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM - Als je vandaag een prentenboek in huis haalt, kun je vanavond al een heerlijk voorleesmoment beleven met je kleintje. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Maak er een dagelijks ritueel van; even tijd en aandacht voor elkaar. Maar... het is ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari organiseert de Bibliotheek Schiedam daarom allerlei leuke activiteiten rondom leesplezier.

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen kun je reizen naar alle hoeken van de wereld. Je kunt nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. En een voorleesmoment zorgt voor een band tussen jou en je (klein)kind. De Bibliotheek Schiedam start de Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 februari met een Voorleesontbijt. Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En Césant serveert die ochtend een gratis ontbijt, zodat het een gezellig voorleesfeestje wordt!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen geven de dames van de Sprookjespiano twee voorstellingen over een clowntje dat zijn melodie kwijt is in de Korenbeurs. Danser en docent Erik van Duijvenbode begeleidt twee keer een les peuterdans voor kinderen van nul tot vier jaar en hun ouders. De les is geïnspireerd op Kom we gaan een boek lezen van Susanne Strasser; één van de tien prentenboeken van het jaar.

Op zaterdag 4 februari wordt er in de Korenbeurs voorgelezen voor de peuters van drie tot vier uur. En om twee uur begint de workshop meertaligheid voor ouders en verzorgers. Tijdens deze informatiebijeenkomst geven professionals en ervaringsdeskundigen toegankelijke tips & tricks over meertalig opvoeden. De nadruk zal liggen op de meerwaarde van meertalig opvoeden en hoe de bibliotheek daarbij kan ondersteunen, met voorlezen als rode draad.

Alle activiteiten zijn gratis. Graag wel van tevoren een plekje reserveren via de website van de bibliotheek: I: www.debibliotheekschiedam.nl.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →