Categorie├źn

Service

Bidden voor de vrede

Bidden voor de vrede
Gezond

Bidden voor de vrede

  • Redactie
  • 11-03-2022
  • Gezond
Bidden voor de vrede

SCHIEDAM - Behalve het uitspreken van zorgen over en steun aan de Oekraïne aan elkaar, wordt er vandaag en morgen in Schiedam ook gesproken richting de Allerhoogste. 

Zodadelijk om vijf uur begint in de Dorpskerk in Kethel een gebedsdienst voor de vrede. Deze heeft een oecumenisch karakter. "We willen met elkaar een halfuurtje stilstaan bij de situatie in Oekraïne. We bidden voor de slachtoffers en voor vrede in Oost-Europa." De viering is hier online te volgen. De kerkklokken zullen worden geluid.

Morgenmiddag, zelfde tijd, is ieder welkom in de Grote of St.-Janskerk. Ook daar is het de bedoelding samen stil te staan bij de toestand van de wereld, en die in de Oekraïne met name. Samen bidden geeft steun, aldus de organisatie, die ook op zoek is gegaan naar mensen met roots in de Oekraïne. Er is gebed, er zijn lezingen en er wordt gezongen.

De organisatie nodigt deelnemers aan deze samenkomst uit zich aan te sluiten bij de manifestatie op het Stadserf, die om zes uur begint. Zie meer informatie hier.