Categorieën

Service

Bijzondere voorstelling PECH over oneerlijkheid

Bijzondere voorstelling PECH over oneerlijkheid
Uit

Bijzondere voorstelling PECH over oneerlijkheid

  • Advertorial
  • 12-02-2024
  • Uit
Bijzondere voorstelling PECH over oneerlijkheid

In de voorstelling volgen we Saar; foto: Christel de Wolff

VLAARDINGEN - Theatermakers George en Eran (o.a. Brieven van Mia) zijn al jaren de grote voorbeelden van maatschappelijk betrokken theater voor een jong publiek. In hun bejubelde nieuwe voorstelling PECH (8+) trekken ze deze lijn voort met een wonderlijk verhaal over een stad waarin de bewoners iedere dag zakken vol pech op de mat krijgen. Een voorstelling die onder andere tot stand is gekomen uit gesprekken met kinderen van de toeslagenaffaire. Op donderdag 22 februari, tijdens de voorjaarsvakantie, is deze bijzondere jeugdvoorstelling te zien in de Harmonie van de Stadsgehoorzaal.

In de voorstelling volgen we Saar. Zij is opgegroeid in de stad die verdeeld is door een grote rivier zonder bruggen. Iedere ochtend krijgen de inwoners grote zakken met tastbare en voelbare pech. Iedereen moet de zakken aannemen, want als je ze negeert, dan blijft het groeien en is er geen stoppen meer aan. Waar komt al deze pech vandaan? En waarom krijgen Saar en haar vader er zo veel van terwijl de mensen aan de andere kant van de rivier leven een stuk minder ontvangen? Dat is toch oneerlijk? Voor Saar is dit de druppel. Vol vastberadenheid gaat zij de uitdaging aan om de grote rivier over te steken en verhaal te halen. Zodra ze voet aan wal zet staat ze echter met haar mond vol tanden.

Vol verbazing aanschouwt ze een geoliede pech machine. Een systeem van makers, planners en verdelers die absoluut geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten. Zou het Saar lukken de pech te stoppen voor haar lotgenoten? Of is ze niet meer dan een naïeve, dromende Don Quichot, die het nooit zal kunnen winnen van de pech-molen?

PECH – How to beat an unfair game (8+)
Donderdag 22 februari – vier uur
Kaarten (€ 14,50) te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/pech

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →