Categorie├źn

Service

Binnenkort keus voor ontwikkelaar gebied rond Peperklip

Binnenkort keus voor ontwikkelaar gebied rond Peperklip
Onderwijs

Binnenkort keus voor ontwikkelaar gebied rond Peperklip

  • Redactie
  • 09-08-2022
  • Onderwijs
Binnenkort keus voor ontwikkelaar gebied rond Peperklip

In de rechthoek de Peperkliplocatie; beeld: Schie District


SCHIEDAM - Voor oktober moet duidelijk zijn welke partij aan het werk kan met de vernieuwing van de buurt rond de Peperklip in Schiedam-Oost, inclusief de school zelf.

Dat laat een woordvoerster van de gemeente Schiedam weten. In de komende weken zal burgemeester en wethouders het advies naar aanleiding van de uitgeschreven aanbesteding krijgen voorgelegd en bespreken. Eerder was aangegeven dat de opdracht voor ‘de Peperkliplocatie’ door een ontwikkelaar ‘eind juli’, en later ’in de zomer’, door de stad zou worden verstrekt.

De gemeente kan niet aangeven welke partijen in de running zijn voor het realiseren van de plannen. “Wet- en regelgeving verbiedt het delen van de gunningscommunicatie”, aldus de woordvoerster. De ‘marktpartijen’ voor de nieuwbouw hadden tot 4 februari de tijd zich als gegadigden te melden.

In de komende jaren wordt de openbare basisschool in oost vernieuwd. Hetzelfde geldt voor sporthal Oost, tussen de school en de Horvathweg gelegen. De ambities rond de nieuwbouw zijn groot, het programma veelomvattend: behalve een nieuwe school en sporthal moeten er ook dagopvang voor kinderen komen, samen met een maatschappelijk centrum en ruimte voor welzijnsorganisaties - gedacht wordt aan een huisarts en fysiotherapeut en ook het Wijkondersteuningsteam. Ook zou het te vernieuwen gebied, dat aansluit op de in de afgelopen jaren drastisch vernieuwde Wetenschappersbuurt, ruimte moeten bieden aan zo’n honderdvijftig nieuwe woningen. Het geheel moet leiden tot een verbeterde openbare ruimte, aldus het programma dat is opgesteld. Juist daarom is er voor gekozen het gebied in zijn geheel in één keer aan te pakken. “Vanwege de verschillende onderdelen, eigendomsverhoudingen en exploitatievormen, dient de beheersbaarheid al in de ontwerpfase te worden meegenomen”, aldus het programma.

De belangrijkste uitgangspunten bij de keuze voor een van de meedingende partijen die voor realisatie van de multifunctionele locatie die ‘het hart van de wijk’ moet gaan vormen, zijn ‘een verbeterde leefbaarheid van Schiedam-Oost’ en een versterking van het gebied als belangrijke ‘halte’ op weg naar het nog te ontwikkelen woon- en werkgebied Schieveste, achter het station.

Voor de goede orde: concrete bouwplannen zijn er nog niet. Die zal de verkozen ontwikkelaar moeten opstellen.