Categorie├źn

Service

Blue Amigo hoopt met Damen veerdiensten impuls te geven

Blue Amigo hoopt met Damen veerdiensten impuls te geven
Nieuws

Blue Amigo hoopt met Damen veerdiensten impuls te geven

  • Redactie
  • 12-11-2022
  • Nieuws
Blue Amigo hoopt met Damen veerdiensten impuls te geven

SCHIEDAM - Damen Shipyards heeft samen met Purus Marine een belang genomen in Blue Amigo. Dat is de aanbieder van de waterbusdiensten Aqualiner/Waterbus en van de veerverbinding tussen Maassluis en Rozenburg. De nieuwe aandeelhouder moet gaan zorgen voor de investeringen die nodig zijn voor de verbetering van de verbindingen over water. 

Samen met Damen ontwikkelde Blue Amigo een ‘uiterst moderne hybride snelle Waterbusferry’ voor de route tussen de Drechtsteden en Rotterdam. “Met veel meer ruimte voor de fiets, die ook kan worden opgeladen tijdens de reis, een modern interieur met allerlei moderne digitale snufjes en brede loopplanken voor een snelle op- en afstap.” Bovendien zijn de nieuwe veerschepen volledig elektrisch en emissievrij.

Blue Amigo geeft aan dat er voor de reiziger op korte termijn niets verandert. “Maar met twee van zulke toonaangevende partijen als Damen en Purus kunnen we wel flinke stappen zetten in de versterking van de organisatie, verbetering van de services en een snelle verduurzaming van onze vloot”, aldus Gerbrand Schutten, eigenaar van Aqualiner, tegenover het vakblad Schuttevaer.

Dat Damen meer kapitaal gaat steken in de Waterbus, bevestigt ook Jan-Willem van Helden, directeur van Damen Financial Services. “Onze betrokkenheid geeft ruimte om opties uit te werken op het gebied van onder andere waterstof en biobrandstoffen voor verduurzaming.”

Blue Amigo was de laatste tijd onderhevig aan zware kritiek, omdat het er niet in slaagde de veerverbinding tussen Maassluis en Rozenburg te onderhouden. Door mankementen aan de schepen en personeelsgebrek is het veer zelfs volledig uit de vaart genomen. Het bedrijf biedt voetgangers en (brom)fietsers nu busvervoer aan, door de Beneluxtunnel.

Damen levert twee nieuwe schepen voor Blue Amigo, die momenteel bezig zijn met hun proefvaarten. Ook met een teruglopend reizigersaantal en minder personeel zijn de schepen hard nodig, omdat een deel van de vloot sterk verouderd is.