Categorieën

Service

Boers & Co naar mechatronicacampus

Boers & Co naar mechatronicacampus
Bedrijven nieuws

Boers & Co naar mechatronicacampus

  • Redactie
  • 25-04-2024
  • Bedrijven nieuws
Boers & Co naar mechatronicacampus

Tekening van gebouw Atlas


SCHIEDAM - Boers & Co gaat zich vestigen op de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS). Het contract hiervoor is onlangs ondertekend

Boers & Co houdt zich al decennialang bezig met precisietechniek, fijn plaatwerk en mechatronica, een combinatie van elektrontechniek, meet- en regeltechniek en ook werktuigbouwkunde. Alle drie de dochterbedrijven, Machining, Sheet-Metal en Mechatronics, verhuizen naar de MICS en komen daar samen onder één dak.

SDK Vastgoed gaat de campus realiseren. Een eerste ontwikkeling is het gebouw Atlas. Dat wordt 26.700 vierkante meter groot. Behalve productieruimtes krijgt het ook ‘campusvoorzieningen’, om te ontmoeten en samenwerken, vergaderen of eten. Volgens de initiatiefnemers is dat immers de meerwaarde van een campus: “Het stimuleren van open innovatie en groei door de nabijheid van talent en het faciliteren van samenwerking en ontmoetingen.”

Boers & Co wordt één van de twee grote bedrijven in Atlas. Bestuursvoorzitter Ronald Koot van het Schiedamse bedrijf verwacht daar veel van, met name een betere toegang tot de steeds schaarser wordende mensen die het werk moeten doen. “De concentratie van kennis, technologie en de betere onderlinge samenwerking zal de aantrekkingskracht en ons concurrentievermogen verbeteren”, zegt hij. “Door ons in Atlas op MICS te vestigen zorgen wij dat wij ook voor de volgende generaties kwaliteit en continuïteit kunnen blijven leveren.”

Atlas komt praktisch te liggen aan de Schie, met tussen het gebouw en het water een negen meter brede groen ingerichte boulevard richting het stationsgebied en het stadscentrum. Door het open karakter van gebouw Atlas wordt hiermee ‘voor passanten een showroom gecreëerd voor wat er zich binnen in Atlas afspeelt’.