Categorieën

Service

Boete voor RET wegens staken lijn A

Boete voor RET wegens staken lijn A
Nieuws

Boete voor RET wegens staken lijn A

  • Redactie
  • 07-10-2021
  • Nieuws
Boete voor RET wegens staken lijn A

SCHIEDAM - Driehonderdduizend euro boete moet de RET betalen voor het tijdelijk schrappen van de metrolijn A tussen Rotterdam-Ommoord en Vlaardingen-West.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is opdrachtgever voor het openbaar vervoer en legt de RET de boete op. Steen des aanstoots is vooral dat de Rotterdamse vervoerder niet overlegde voor het besluit werd genomen de verbinding te staken. Daarmee werden reizigers ernstig gedupeerd, aldus het regiobestuur.

De RET voelde zich half september gedwongen tot die stap omdat het niet beschikte over voldoende materieel om de volledige dienstregeling uit te voeren. Personeelstekort op de remise waar het onderhoud en de reparaties worden verricht, zou daaraan ten grondslag liggen.

De RET moet er bovendien voor zorgen dat binnen een jaar weer voldoende metrostellen op de rails staan. Gebeurt dat niet, dan loopt het boetebedrag verder op, zo stelde de MRDH. Formeel wordt een boete van een half miljoen euro opgelegd, waarvan twee ton voorwaardelijk. De inkomsten uit de boetes voegt de metropoolregio toe aan het regionale budget voor openbaar vervoer.

De RET kondigde ondertussen aan op 23 oktober weer metro's op lijn A te laten rijden. Anders dan Schiedam24 afgelopen week meldde rijden de metro's dan niet van Binnenhof naar Vlaardingen-West; ze rijden niet verder dan Schiedam-Centrum.