Categorieën

Service

Bomenridders blij met herplanten platanen Horvathweg

Bomenridders blij met herplanten platanen Horvathweg
Nieuws

Bomenridders blij met herplanten platanen Horvathweg

  • Redactie
  • 26-04-2023
  • Nieuws
Bomenridders blij met herplanten platanen Horvathweg

SCHIEDAM - De inzet van de Schiedamse Bomenridders voor het groen op de Horvathweg heeft resultaat gehad: er worden drie platanen geplant.

Afgelopen hete zomer hebben Oostbewoner Aart Lukaart en de Bomenridders een tiental bomen op de Horvathweg extra water gegeven, omdat ze in de hete zon en wind stonden ‘te verpieteren’. Voor drie bomen kwam de extra water-hulp te laat, ze bleken niet meer te redden. B&W besloot daarop de bomen te laten kappen en tot teleurstelling van de Bomenridders niet te 'compenseren'. Als reden gaf het college op dat de weg in de nabije toekomst gereconstrueerd zal worden. Ook een vierde boom zou moeten worden omgehakt. De Bomenridders hadden dit graag anders gezien, omdat de boom volgens hen met een flinke snoeibeurt te redden is.

Daarop dienden de Schiedamse bomenbeschermers een bezwaar in bij de gemeente: de drie bomen zouden moeten worden vervangen door nieuwe.

"Dit heeft blijkbaar resultaat gehad", zo melden de Bomenridders nu. "De gemeente heeft alsnog besloten om drie nieuwe platanen op de Horvathweg te planten en de vierde boom te snoeien in plaats van om te hakken. En daar zijn we natuurlijk blij mee."
 
Daarbij hebben de Bomenridders wel direct zo hun verlangens: "We hebben erop aangedrongen dat voor de nieuwe bomen goede groeiplaatsmaatregelen worden genomen, zodat de bomen toekomstige hete zomers een betere kans hebben om te overleven."