Categorie├źn

Service

Brand legt woning Heemskerkstraat in de as

Brand legt woning Heemskerkstraat in de as
112

Brand legt woning Heemskerkstraat in de as

  • Redactie
  • 16-05-2022
  • 112
Brand legt woning Heemskerkstraat in de as

Laatste nieuws: Vijf mensen, onder wie een kind, zijn na de brand in het ziekenhuis behandeld, met name vanwege het inademen van rook. Twaalf woningen zijn ontruimd, aldus een mededeling van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

In de woning waarin brand uitbrak waren drie mensen aanwezig. De moeder kon zelf uit het gebouw wegkomen, vader en kind werden door omstanders via een ladder aan de achterkant van het gebouw gered. Eén gewonde, niet het kind, heeft brandwonden. 

Laatste nieuws: De flatwoning aan de Heemskerkstraat is  compleet verwoest. Vier mensen zijn door de medische hulpdiensten nagekeken, over hun situatie is nog niet meer bekend.

Laatste nieuws: De traumaheli is vertrokken. Naar verluidt zijn meerdere mensen bij de brand gewond geraakt en is de woning volledig uitgebrand.

SCHIEDAM - In de stad gaan de sirenes van brandweer en ook het geluid van de traumahelikopter is te herkennen. Die landde rond tien over elf. Zij zijn op weg naar een brand in Nieuwland.

In de Heemskerkstraat is brandalarm gegeven. De straat ligt tussen Nieuwe Damlaan en Troelstralaan. Rookpluimen, eerst zwart, later wit, stijgen op boven de Schiedamse daken.