Categorieën

Service

Brandersbuurt krijgt er twee ‘hofjes’ bij

Brandersbuurt krijgt er twee ‘hofjes’ bij
Wonen

Brandersbuurt krijgt er twee ‘hofjes’ bij

  • Redactie
  • 07-09-2022
  • Wonen
Brandersbuurt krijgt er twee ‘hofjes’ bij

SCHIEDAM – Twee open plekken in de Brandersbuurt kunnen voortaan worden aangeduid als hof. Misschien dat de inrichting ervan in de nabije toekomst echt aan een hofje doet denken, maar voorlopig moeten we het doen met de straatnaam. Nieuw zijn de namen Palmboomhof en Dirkzwagerhof.

Ze liggen vlak bij elkaar. Burgemeester en wethouders hebben de straatnaam Palmboomhof vastgesteld voor de openbare ruimte tussen de Noordvest, het Groenweegje en de Palmboomstraat. De nieuwe straatnaam verwijst naar molen De Palmboom aan de Noordvest.

De straatnaam Dirkzwagerhof wordt toebedeeld aan de openbare ruimte tussen het Groenweegje, de Noordvest en het Sint-Jorisplein. Deze naam verwijst naar distilleerderij Dirkzwager die hier eeuwenlang gevestigd was en waarvan een aantal gebouwen nog recht overeind staat.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nog een straatnaam vastgesteld voor een stukje openbare ruimte in een heel ander deel van de stad, namelijk nabij de Ketheltunnel. Daar loopt over de A4 een pad tussen de bebouwde kom van Vlaardingen en Schiedam. Aan Vlaardingse zijde komt het uit op het Handbalpad, aan Schiedamse zijde op de Munterstraat en Hoefsmidstraat. Dit pad krijgt de naam Woutblokpad.