Categorieën

Service

Buurtplaatjes sparen in Schiedam-Zuid en -West

Buurtplaatjes sparen in Schiedam-Zuid en -West
Nieuws

Buurtplaatjes sparen in Schiedam-Zuid en -West

  • Advertorial
  • 27-01-2022
  • Nieuws
Buurtplaatjes sparen in Schiedam-Zuid en -West

Önder van D.A.B Mini Supermarkt en Cilia, projectleider van het museum; foto: Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Wie in Zuid of West woont, kan vanaf 1 februari stickers sparen voor in het boek van de Buurtplaatjes, een initiatief van het Stedelijk Museum Schiedam.

De Buurtplaatjes is een idee van kunstenaar Maarten Bel. Het werkt net als de voetbalplaatjes, alleen spaar je nu je buren in plaats van je voetbalhelden. Meer dan zeventig mensen doen mee aan de Buurtplaatjes in Schiedam-Zuid en -West. Tot de deelnemers behoren een moeder die met haar kind danst op het geluid van een koffiezetapparaat, een meisje op stelten en hond Benne. Het jongste ‘plaatje’ is één jaar oud, het oudste 82. Na het succes van de Buurtplaatjes in Schiedam-Oost brengt het museum nu samen met kunstenaar Maarten Bel een nieuwe editie Zuid en West. Alle Schiedammers in die wijken kunnen van 1 februari tot en met 30 april hun buren sparen en in het bijbehorende stickerboek plakken.

Het werkt net als bij de voetbal- of Pokemonplaatjes, alleen krijg je de gratis plaatjes niet bij een grote supermarkt maar bij acht ondernemers in Schiedam-Zuid en -West. De meeste deelnemers staan er alleen op, soms zie je een hele familie. Aan de hand van verschillende categorieën leer je de ‘plaatjes’ een beetje kennen, vertelt Cilia Batenburg, projectleider van het museum. "Zo is er iemand in de categorie Mensen met een bijzondere hobby die high-fives verzamelt van bands."

Het stickerboek telt honderd stickers. Wie het boek als eerste vol heeft, wint een prijs. Daarvoor moeten de spaarders wel naar het museum komen als het na de renovatie op 14 mei 2022 weer open is. Want alleen daar is het allerlaatste plaatje te halen, over 107 dagen.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →