Categorieën

Service

Centrummanagement presenteert toekomstplannen

Centrummanagement presenteert toekomstplannen
Winkelen

Centrummanagement presenteert toekomstplannen

  • Advertorial
  • 12-06-2024
  • Winkelen
Centrummanagement presenteert toekomstplannen


SCHIEDAM - Het Centrummanagement van Schiedam wil verder bouwen aan een nog bruisender en aantrekkelijker binnenstad. Daarvoor is een nieuw vijfjarenplan opgesteld dat gisteravond aan de ondernemers is gepresenteerd. Onderdeel van het plan is een ondernemersbijdrage. Daar wordt een draagvlakmeting voor gehouden.

Over Stichting Centrummanagement Schiedam (SCS)
Stichting Centrummanagement Schiedam (SCS) zet zich met enorm veel enthousiasme in, als belangenbehartiger voor de ondernemers in de binnenstad van Schiedam. Gesteund door samenwerkingen met partners zoals Schiedam Partners, het Retail- en horecaplatform Shop, en met cruciale steun van de gemeente Schiedam.

Het bestuur van SCS heeft samen met binnenstadsondernemers het vijfjarenplan opgesteld. Om deze mooie ambitieuze plannen te kunnen financieren onderzoekt zij de mogelijkheid van een ondernemersbijdrage. Om de haalbaarheid daarvan te onderzoeken voert SCS een draagvlakmeting uit voor die bijdrage.

Vitale binnenstad
Voorzitter SCS, Maurice Haverkamp: ’’Met de ondernemersbijdrage kunnen we nog meer betekenen voor de binnenstad. Omdat de bijdrage is gekoppeld aan de WOZ-waarde van de winkelpanden, zorgt dit voor een eerlijke verdeling van de lasten. Dit geeft duidelijkheid en stabiliteit voor zowel de binnenstadsondernemers als SCS.’’ Onderneemster Miranda den Toom: ”Ik steun de Ondernemersbijdrage voor de volle honderd procent. Wij willen als ondernemers vooruit, meer organiseren en het heft in eigen handen kunnen nemen als dat nodig is.”

Samen met ondernemers
De afgelopen maanden heeft SCS alle ondernemers via een enquête gevraagd wat zij belangrijke onderwerpen vinden, waar het bestuur zich mee bezig zou moeten houden. Ongeveer 145 ondernemers uit alle delen van de binnenstad vulden de enquête in en stemden op de voor hun drie belangrijkste pijlers: verbetering en uitstraling van de binnenstad; organiseren van evenementen en activiteiten, en marketing en promotie van de binnenstad. Vanzelfsprekend voor ondernemers maar toch, is als extra pijler belangenbehartiging van de ondernemers toegevoegd aan het plan.

Onschatbare waarde
SCS organiseerde vervolgens verschillende informatieavonden waarin ondernemers meedachten over de verdere uitwerking en de financiering van het plan. Haverkamp: ’’We willen nieuwe initiatieven opstarten voor een schone, hele en veilige binnenstad, nieuwe diverse kwalitatieve ondernemers aantrekken en meer bezoekers aantrekken door evenementen te organiseren die aansluiten bij de identiteit van Schiedam naast alle lopende zaken. De bijdrage van de ondernemers is hierin van onschatbare waarde. Laten we samen bouwen aan een nog leukere binnenstad.’’

Draagvlakmeting
SCS voert nu een draagvlakmeting uit en vraagt de binnenstadsondernemers uiterlijk 25 juni hun stem online uit te brengen via de QR code die gisterenavond aan het einde van de zeer goed ontvangen en in goede sfeer verlopen bijeenkomst werd uitgedeeld. Deze QR code wordt ook nog verspreid onder alle centrumondernemers via de mail.

 

Stichting Centrummanagement Schiedam

Broersveld 22, Schiedam

Meer over Stichting Centrummanagement Schiedam →