Categorieën

Service

Coronacrisis: Tamara Heck fotografeert mensen achter glas

Coronacrisis: Tamara Heck fotografeert mensen achter glas
Nieuws

Coronacrisis: Tamara Heck fotografeert mensen achter glas

  • Redactie
  • 17-04-2020
  • Nieuws
Coronacrisis: Tamara Heck fotografeert mensen achter glas
WATERWEG – De Coronacrisis heeft een duidelijke impact op ieders leven. Fotografe Tamara Heck is kort geleden gestart om dat vast te leggen. Begonnen in haar thuisstad Vlaardingen fotografeert ze stadgenoten. Op veilige afstand want de Vlaardingers die ze voor haar lens krijgt staan achter het raam. Voor of na het maken van de foto’s is er nog een kennismaking, en dat gebeurt telefonisch. Dat levert bijzondere beelden op in een serie die getiteld is “Vlaardingers achter glas”. En ook verhalen van mensen die bijzonder worden vanwege de coronacrisis. Tamara Heck blijft buiten, maar stapt eigenlijk ook naar binnen in het persoonlijk leven van haar ‘modellen’.

Over haar werk zegt ze zelf: ,,Elke keer als ik een fotoshoot heb, of het nou een fotoshoot in studio  is of een evenement, voel ik me gelukkig dat ik deze speciale momenten voor mensen vast kan leggen. Bijzondere momenten voor mensen vastleggen is en blijft altijd speciaal. Een foto moet uitstralen wat de persoon, of ik als fotograaf er mee wil zeggen, het gevoel achter een foto.’’


Achter glas: Astrid

Normaal gesproken reist Astrid door heel Nederland en België om woningen te onderzoeken op straling. Zij is woonbioloog en komt daarvoor bij de mensen thuis, en dat ligt nu dus stil. Daardoor heeft ze nu wel meer tijd doen wat ze het liefst doet, portretten van dieren schilderen en tekenen. Dan kan ze alle toestanden in de wereld even vergeten en dat voelt heel zen.

Vanaf april zouden de dieren portretten tijdelijk bij Sportschool Tino Hoogendijk hangen, maar zij zijn nu ook gesloten. Om de tijd nu door te komen is Astrid aan het opruimen geweest, heeft foto’s uitgezocht, doet ze soms boodschappen, kookt en brengt het bij familie langs. Verder doet ze alles in een lager tempo, haasten hoeft nu niet, de agenda is leeg! Normaal zou het haar beangstigen, maar nu niet.

Echt moeilijk vindt ze het niet om thuis te blijven. De hond uitlaten ’s morgens vroeg en ’s avonds en verder….“count your blessings”.  ,,We zijn gezond, we hebben te eten en te drinken, er zijn mensen die heel hard werken om het virus onder controle te krijgen en er zijn mensen die nu in het ziekenhuis liggen en die zouden willen dat ze thuis waren. Er is een hoop slecht nieuws, maar gelukkig ook goed nieuws. De initiatieven die ontstaan en mensen die elkaar helpen, dat is mooi om te zien. En het is best wennen zo met z’n allen thuis, maar als je elkaar een beetje ruimte geeft en ontziet, we hebben er allemaal maar mee te dealen!” 

Wil jij jouw verhaal delen en op de foto? Neem dan contact met op met Tamara Heck via [email protected]  of via whatsapp: 06-26980514.  Vertel dan kort wat over jezelf en vermeldt even je telefoonnummer!

Meer over Tamara Heck en haar werk: Tamara Heck Fotografie