Categorieën

Service

Coronamaatregelen zetten organisatoren voor het blok

Coronamaatregelen zetten organisatoren voor het blok
Gezond

Coronamaatregelen zetten organisatoren voor het blok

  • Redactie
  • 09-10-2020
  • Gezond
Coronamaatregelen zetten organisatoren voor het blok

Foto: In Honorem Dei


SCHIEDAM – Het is nog maar de vraag of de meest recente maatregelen in de bestrijding van Corona vruchten afwerpen - gisteren viel ook een dode te betreuren -, maar de gevolgen van de maatregelen laten zich in Schiedam voelen. Organisatoren van bijeenkomsten moeten improviseren.

In Wenneker Cinema is de capaciteit in de grote zaal teruggeschroefd: van tweehonderd ooit naar 62 in de anderhalve meter samenleving naar dertig sinds afgelopen week. Voor het filmhuis betekent dat een verdere daling van de recette. Alhoewel nog maar de vraag is of het echt veel bezoekers scheelt. “Er zijn de afgelopen maanden diverse keren meer dan dertig personen geweest in de grote zaal, recent nog in het weekend met de voorpremières van het Nederlands Film Festival”, licht Gerard Sparla namens het filmhuis toe. “Maar over het algemeen blijven we daar helaas onder.”

Het bezoek van Wenneker Cinema heeft de duchten onder de Corona-uitbraak, die maakt dat mensen thuisblijven. Verder speelt mee dat de horeca om tien uur ‘s avonds dicht moet. “Dus bij avondvoorstellingen geen nazit meer.” En dat scheelt in de horeca-inkomsten.

Parochie De Goede Herder kreeg deze week te maken met het aanscherpen van de regels. Gold afgelopen zondag nog de norm van een onbeperkte aantal bezoekers als er maar anderhalve meter ruimte was tussen mensen die geen huishouden vormen, komende zondag mogen nog maar dertig mensen een viering bijwonen. Dit vanwege een nieuw advies naar aanleiding van de ophef over de vele bezoekers van een kerkviering in Staphorst.

De parochie heeft besloten niet te wachten op bericht vanuit de katholieke kerkprovincie, maar zelf terug te schalen naar dertig mensen maximaal, zo vertelt parochiebestuurder Jan Bekkers. Om de mensen toch de gelegenheid te geven de zondagsviering te bezoeken, gaat de parochie in de Singelkerk een tweede viering inleggen. In de basiliek zal daarom zondag een viering om negen uur en om twaalf uur zijn, met tussen de vieringen door genoeg tijd om de kerk te luchten. Aanmelden voor de vieringen is verplicht en er zal waarschijnlijk een selectie moeten worden gemaakt wie wanneer welkom is in de kerk. In de Jacobuskerk blijft één viering, om elf uur.

PS. dit artikel is na eerste plaatsing aangepast. In eerste instantie was sprake van Spakenburg.