Categorieën

Service

Corrie: 'Gebruik storm voor een mooie wandeling'

Corrie: 'Gebruik storm voor een mooie wandeling'
Nieuws

Corrie: 'Gebruik storm voor een mooie wandeling'

  • Redactie
  • 31-01-2022
  • Nieuws
Corrie: 'Gebruik storm voor een mooie wandeling'

SCHIEDAM - Corrie houdt huis. Zoals het een goede Schiedamse betaamt.

Het KNMI en weerdiensten van de Britse eilanden werken samen met het naamgeven van de stormen, zoals dat in bijvoorbeeld de VS al langer het geval is met orkanen. Afgelopen zomer werd de Schiedamse Corrie van Dijk benaderd met de vraag of haar naam mocht worden gegeven aan een storm die deze winter vast zou komen. Aan het AD vertelde Corrie dat ze 'zich wild heeft gelachen' toen de vraag kwam. "Ik vond het echt een raar idee. Maar toch ook wel leuk.” Ze antwoordde 'ja', vandaar dat we nu te maken hebben met storm Corrie, die het vliegverkeer platlegt, stormvloedkeringen doet sluiten, particulieren hun spullen in de tuin heeft doen veiligstellen en de brandweer op scherp zet.

Van Dijk kreeg die bijzondere vraag, omdat ze zelf bij het KNMI heeft gewerkt. Sterker nog, zij was de eerste vrouw die bij het weerinstituut aan het werk ging als meteoroloog. In 1964; Corrie werd geboren in 1938. Ze werkte in eerste instantie op filiaal vliegveld Zestienhoven. 

Corrie van Dijk werkte zeven jaar bij het KNMI; toen ze moeder was geworden ging ze aan de slag op de medische administratie van een van de ziekenhuizen in haar stad; de combinatie werk-gezin ging zo volgens haar makkelijker.

Dé vraag aan een voormalig meteorologe-naar-wie-een-storm-wordt-vernoemd is natuurlijk of 'haar' storm lekker tekeer moet gaan, of toch maar vooral rustig moet betijen? Tegen de krant weet de 83-jarige het diplomatiek te stellen: "Ik hoop vooral dat iedereen een beetje kan genieten van de storm. Ga lekker naar buiten, zou ik zeggen, een mooie wandeling maken.”