Categorieën

Service

Cricketers Hermes-DVS grijpen tegen HCC weer mis

Cricketers Hermes-DVS grijpen tegen HCC weer mis
Sport

Cricketers Hermes-DVS grijpen tegen HCC weer mis

  • Redactie/Hermes-DVS
  • 30-06-2024
  • Sport
Cricketers Hermes-DVS grijpen tegen HCC weer mis

Foto: Hermes-DVS

CRICKET - De omstandigheden waren ideaal voor een mooie pot cricket met een strak gemaaid veld, een goed wicket en een heerlijk zonnetje. Dat werd het ook, maar wel met een resultaat waar de hemelsblauwen van Hermes-DVS niet tevreden over zullen zijn.

Met een gewonnen toss besloot captain Sebastiaan Braat eerst te fielden. De broers Olivier (0 voor 28 in 8) en Ralph Elenbaas openden opnieuw de bowling en opnieuw was het Ralph (2 voor 23 in 6) die in de 6e over het eerste wicket pakte. Het scoringstempo van de Hagenaars, met een gastoptreden van international Tim Pringle, lag niet bijzonder hoog, maar ze waren wel in staat om een aantal flinke partnerships neer te zetten voordat op een stand van 244 voor 8 de laatste bal werd gebowled. Wickets waren er voor Aryan Dutt (2 voor 43 in 9), Braat (3 voor 65 in 10) en Woermeijer (1 voor 29 in 9).

Op jacht naar 245 runs startte Hermes-DVS in de vertrouwde opstelling met Ashley Ostling op 1 en Daniel Doyle op 2. Waar de eerste met 75 runs uit 138 ballen de innings bij elkaar hield en zich pas in de 42e over gewonnen moest geven, was hardhitter Doyle dit keer niet in staat om een bijdrage te leveren, hij kon al in de 5e over met 5 runs inrukken. De batters van Hermes-DVS batten behoedzaam, waardoor het benodigde aantal runs per over steeds een beetje verder opliep. Die runrate kreeg een flinke injectie met Braat en Ralph Elenbaas aan bat, die goed waren voor een aantal fraaie boundaries en snelle runs waardoor het target haalbaar bleef, maar met het vertrek van Braat (38 uit 27) en kort daarop Elenbaas (21 uit 12) was de koek qua runs op en stokte de score op 210. Too little, too late was de conclusie.

Volgende week, met een dubbel thuisweekend met op zaterdag de Schiedamse derby tegen Excelsior'20 en op zondag VRA op bezoek, hopen de hemelsblauwen wel een keer aan het langste eind te trekken.