Categorieën

Service

Damen schrapt banen in Schiedam

Damen schrapt  banen in Schiedam
Nieuws

Damen schrapt banen in Schiedam

  • Redactie
  • 20-02-2021
  • Nieuws
Damen schrapt  banen in Schiedam

SCHIEDAM - Bij Damen Shiprepair Rotterdam in Schiedam verdwijnen banen als gevolg van een reorganisatie. Ook bij Verolme, onderdeel van Damen, verliezen mensen hun werk. In totaal gaat het om 114 arbeidsplaatsen (fte’s).

Dat maakte het scheepsbouw- en reparatieconcern gisteren bekend. De reorganisatie is Damen onvermijdelijk vanwege de slechte markt. Het werk is ingeklapt, onder meer als gevolg van de slechte gang van zaken in de olie- en gasoffshore en Coronapandemie.

Het gaat grofweg om eenderde van het aantal mensen dat nu nog op de twee werven werkt. Volgens CNV-bestuurster Corina Hensen zal het grootste deel van de banenreductie bij Verolme in de Botlek plaatsvinden, zo vertelde zij RTV Rijnmond.

Door overtollige werknemers door te schuiven naar andere vestigingen van het concern verwacht Damen het aantal gedwongen ontslagen beperkt te kunnen houden. De reorganisatie komt bovenop de herstructurering die Damen Shipyards vorig jaar augustus aankondigde. Toen meldde de scheepsbouwer uit Gorinchem wereldwijd 1050 banen te zullen schrappen, waarvan zo’n 870 in Roemenië en 173 in Nederland op werven in Gorinchem, Schiedam (het voormalige Wilton-Fijenoord) en in het Friese Bergum. Damen leed in 2019 een verlies van 287 miljoen euro.