Categorieën

Service

Kandidaat stek Hoek Loos aan Havenstraat meldt zich

Kandidaat stek Hoek Loos aan Havenstraat meldt zich
Nieuws

Kandidaat stek Hoek Loos aan Havenstraat meldt zich

  • Ted Konings
  • 17-11-2022
  • Nieuws
Kandidaat stek Hoek Loos aan Havenstraat meldt zich

SCHIEDAM - DHG is in onderhandeling met een potentiële huurder van een pand aan de Havenstraat. Dat komt op de plek van het voormalige Hoek Loos-/Linde-kantoor, dat momenteel wordt gesloopt.

“We hadden niet per se een plan toen we het pand kochten”, vertelt Jelle van den Akker, hoofd Commercie van DHG, dat op een steenworp afstand is gevestigd. De nieuwe aankoop bleek te slecht en veel te groot om te renoveren. “Er zijn niet veel bedrijven die een dergelijk groot hoofdkantoor hebben. Ja, op de Zuidas en het Weena, maar die komen niet naar de Havenstraat in Schiedam. Hier denk je toch vooral aan partijen in de maritieme sector”, aldus Van den Akker. 

Zo’n partij heeft zich bij DHG gemeld. Terwijl de ontwikkelaar plannen maakte om op het negenduizend vierkante meter grote terrein voor eigen rekening en risico een bedrijfshal te ontwikkelen, meldde zich een gegadigde voor de locatie. “We zijn in de afrondende fase van onze gesprekken”, aldus de commerciële man van DHG. Dat biedt de geïnteresseerde partij het voordeel nog mee te kunnen denken en praten over wat er gebouwd gaat worden.

Want momenteel wordt het pand van Hoek Loos/Linde, neergezet in de jaren 70, gesloopt. Zie ook dit artikel. Het bood plek aan 5500 vierkante meter kantoorruimte, en daar waren dus geen gegadigden voor te vinden, aldus Van den Akker. Wel voor een pand met een gemengde functie: met ruimte voor productie en logistiek, kantoorruimte, ‘en een showroom’. De DHG-man kan over de partij slechts kwijt dat deze ook actief is in de maritieme sector, net als bedrijven als Wärtsilä, Palfinger en Jumbo, die ook aan de Havenstraat gevestigd zijn en waarvan DHG ‘huisbaas’ is. Hij hoopt nog dit jaar tot definitieve overeenstemming te komen met de gegadigde. “Daarna is het vergunning aanvragen, hopelijk nog dit jaar en dan denken we in de tweede helft van 2023 te kunnen beginnen met bouwen.”

PS. De tekst van dit artikel is na eerste plaatsing enigszins gewijzigd.