Categorieën

Service

D&S-dochter bouwt woonzorgplekken in kasteel Bruinhorst

D&S-dochter bouwt woonzorgplekken in kasteel Bruinhorst
Nieuws

D&S-dochter bouwt woonzorgplekken in kasteel Bruinhorst

  • Redactie
  • 08-09-2022
  • Nieuws
D&S-dochter bouwt woonzorgplekken in kasteel Bruinhorst

Foto's: D&S


SCHIEDAM - Het Schiedamse D&S Beleggingen in Onroerende Zaken gaat Kasteel Bruinhorst in Ederveen een nieuwe bestemming geven. Het bedrijf werd gisteren eigenaar van het negentiende-eeuwse kasteel met koetshuis.

D&S gaat het gemeentelijk monument herontwikkelen tot veertien woonzorgeenheden voor dementerende ouderen. De verbouwingswerkzaamheden beginnen nog deze maand en de oplevering staat over een klein jaar later, in augustus 2023, gepland. Kasteel Bruinhorst zal met nieuwbouw verbonden worden met het koetshuis. D&S heeft de bouw uitbesteed aan Rodenburg, een gespecialiseerde partij in zorgcomplexen en Sorghuys Projecten, dat het project begeleidt.

John van Doorn, directeur van de D&S Groep, waaronder D&S Beleggingen in Onroerende Zaken valt, is blij met het maatschappelijke bestemmingsplan. “Er is een tekort aan verpleeghuizen. Veel oudere mensen met somatische of psychogeriatrische klachten vallen daarmee tussen wal en schip. Met de woonzorgeenheden die we hier gaan realiseren kan onze huurder, Nieuw Boszicht, op een heel persoonlijke manier ook op deze mooie plek zorg gaan geven aan ouderen.”

De historie van Kasteel Bruinhorst gaat veel verder terug dan het bouwjaar 1879. Het kasteel komt al in zeventiende-eeuwse stukken voor. Sinds 1910 is het kasteel in verschillende handen geweest en voor andere doeleinden gebruikt dan alleen particuliere bewoning.