Categorieën

Service

Damwanden en heipalen voor knooppunt Vlaardingen

Damwanden en heipalen voor knooppunt Vlaardingen
Nieuws

Damwanden en heipalen voor knooppunt Vlaardingen

  • Redactie
  • 12-08-2022
  • Nieuws
Damwanden en heipalen voor knooppunt Vlaardingen

Nu is er aan de noordkant van de snelweg ruimte om het laatste deel te bouwen; foto: Rijkswaterstaat


REGIO - Vanaf maandag 22 augustus start Rijkswaterstaat met het aanbrengen van de laatste funderingen voor de verdiepte verbindingsboog van knooppunt Vlaardingen. De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van damwanden en heipalen en duren tot en met eind oktober.

Knooppunt Vlaardingen sluit de Blankenburgverbinding aan op de A20. Het knooppunt legt Rijkswaterstaat verdiept aan, zodat het minder opvalt in de omgeving. De verbindingsboog vanuit de Blankenburgverbinding naar de A20 richting Hoek van Holland gaat onder de weg door. In 2020 is Rijkswaterstaat gestart met de bouw van het zuidelijke deel van deze verbindingsboog. Dit jaar zijn de rijbanen van de A20 verplaatst en over de verbindingsboog gelegd. Nu is er aan de noordkant van de snelweg ruimte om het laatste deel te bouwen.

Voor het noordelijke deel van de verbindingsboog brengt Rijkswaterstaat van 22 augustus tot begin oktober heipalen aan voor de fundering van de vloer. Daarnaast worden vanaf eind september tot eind oktober damwanden in de grond getrild langs de randen van de verbindingsboog. Als de funderingen zijn aangebracht start het grond- en betonwerk voor de bouw van de vloer en de wanden.

De werkzaamheden voor de verbindingsboog worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds. Het aanbrengen van heipalen en damwanden zorgt voor veel geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn, meldt Rijkswaterstaat. De betonwerkzaamheden geven minder overlast.