Categorie├źn

Service

De longen uit het lijf voor Make-a-wish

De longen uit het lijf voor Make-a-wish
Sport

De longen uit het lijf voor Make-a-wish

  • Redactie
  • 25-04-2017
  • Sport
SCHIEDAM - De kinderen van drie basisscholen in Schiedam-Oost hebben bijna achtduizend euro bij elkaar gebracht voor Make-a-wish. Zij deden dat door tijdens de Koningsspelen een sponsorloop te houden.

Bijna elfhonderd kinderen liepen rond het speelterrein bij het gemaal aan de Marconiweg, pal tegenover de St.-Janschool. Van die school renden de kinderen hard, maar ook de kinderen van De Singel en van de Gravin Aleida liepen mee. Vier, vijf, negen en soms wel twaalf rondjes werden er afgelegd, sprintend voor een stukkie, en soms ook hand-in-hand met de juf. Zelfs mama's en papa's liepen mee, al was dat vooral omdat ze zich op zo'n dag zelf jong voelden of aan hun slanke lijn dachten.

Aan het eind van de dag kon Janny van der Voort van Make-a-wish een cheque van welgeteld 7950,10 in ontvangst nemen. De organisatie die kinderen met een levensbedreigende ziekte een bijzondere dag wil bezorgen denkt voor dat geld de grootste wens van tenminste vier kinderen in vervulling te kunnen doen gaan - behalve die van hun gezondheid, helaas. Make-a-wish vervult nu jaarlijks ongeveer 550 van deze 'wensen' en ambieert om dat aantal te laten groeien naar 850. De kinderen van Schiedam-Oost maakten daarin alvast een mooie eerste stap mogelijk.