Categorieën

Service

De Wolf voorop in strijd werkloosheid vijftigplussers

De Wolf voorop in strijd werkloosheid vijftigplussers
Nieuws

De Wolf voorop in strijd werkloosheid vijftigplussers

  • Redactie
  • 09-04-2016
  • Nieuws
De Wolf voorop in strijd werkloosheid vijftigplussers

DEN HAAG - Oud-profvoetballer John de Wolf wordt het gezicht van de aanpak van de werkloosheid onder vijftigplussers.

De zesvoudig international gaat het komende jaar als boegbeeld aan de slag om de positie van vijftigplussers op de arbeidsmarkt te verbeteren. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kondigde de benoeming van De Wolf (53) aan in een brief aan de Tweede Kamer.

De keus voor de geboren-Gorzenees is verrassend. Hij moet als boegbeeld van de aanpak van de werkloosheid onder vijftigplussers het land in om deze werkzoekenden te adviseren, te activeren en te ondersteunen. Ook gaat hij met werkgevers in gesprek om hen te wijzen op de waarde van vijftigplussers op de werkvloer. Hoe hij dat precies gaat doen, moet nog worden uitgewerkt in een plan, waarover zelfs de Tweede Kamer geïnformeerd zal worden. Dat plan moet er in mei zijn.

Minister Asscher is verheugd dat De Wolf zich wil inzetten als boegbeeld: “John de Wolf is een voetbalvedette die altijd dicht bij de mensen is blijven staan. Een man van ‘geen woorden maar daden’. Een vijftigplusser met een groot netwerk en de gave om mensen in beweging te krijgen.’ De minister stelt expliciet dat de benoeming van De Wolf is tot stand gekomen in overleg met de sociale partners.

Vandaag in het Algemeen Dagblad een groot interview met John de Wolf.