Categorieën

Service

Denk: doet B&W alles om sluiting Kinderkledingbank te voorkomen?

Denk: doet B&W alles om sluiting Kinderkledingbank te voorkomen?
Politiek

Denk: doet B&W alles om sluiting Kinderkledingbank te voorkomen?

  • Redactie
  • 27-01-2021
  • Politiek
Denk: doet B&W alles om sluiting Kinderkledingbank te voorkomen?

SCHIEDAM – De fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad wil dat burgemeester & wethouders alles in het werk stellen om sluiting van de Kinderkledingbank te voorkomen.

“Denk heeft vernomen dat de kinderkleding bank medio maart 2021 de deuren moet sluiten vanwege de sloop van haar huidige onderkomen”, zo schrijft de fractie ter verklaring van de schriftelijke vragen die zijn ingediend.

“Helaas zijn vele Schiedammers afhankelijk van de Kinderkledingbank en het is wat Denk betreft onbestaanbaar dat essentiële diensten zoals een kledingbank noodgedwongen haar deuren moet sluiten. Denk is van mening dat het college van B&W alles in het werk moet stellen om een definitieve sluiting van de Kinderkledingbank te voorkomen.” Tegen die achtergrond wil de fractie weten hoe het college aankijkt tegen de sluiting van de faciliteit waar ouders in het bezit van een pasje wekelijks tien kinderkleding stukken kunnen uitzoeken.

Wat Denk betreft is sluiting ongewenst, nu de nieuwbouwplannen in de wijk maken dat het onderkomen in de MCM de Grootstraat 19 op termijn gesloopt gaat worden. “Kan het college aangeven waarom Woonplus geen alternatieve locatie heeft kunnen voorstellen aan de kinderkleding bank?”, zo vraagt de fractie zich hardop af. “Welke inspanningen heeft het college van B&W reeds verricht om te zorgen voor een onderkomen voor de Kinderkledingbank?” Is het zogenaamde ‘maatschappelijk middenveld’ gevraagd of er op een andere plek in Schiedam de mogelijkheid is de kledingbank voor kinderen te kunnen huisvesten? “Is het college bereid om binnen leegstaand maatschappelijk vastgoed van de gemeente Schiedam te kijken naar de mogelijkheden om de Kinderkledingbank – al dan niet in de vorm van noodopvang - onder te brengen?”

En tot slot: “Kan het college toezeggen dat alles in het werk wordt gesteld om ervoor te zorgen dat de Kinderkledingbank niet genoodzaakt wordt om de deuren te sluiten?”