Categorie├źn

Service

DHG vindt huurders voor volledig logistiek centrum

DHG vindt huurders voor volledig logistiek centrum
Nieuws

DHG vindt huurders voor volledig logistiek centrum

  • Redactie
  • 19-12-2022
  • Nieuws
DHG vindt huurders voor volledig logistiek centrum

Smartlog 8; foto: DHG


SCHIEDAM - DHG heeft twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten voor een logistiek complex in de Botlek. De Schiedamse ontwikkelaar gaat in zee met  VDH Warehousing en Barsan Global Logistics. Ze huren ieder vijf jaar lang ruim 25.000 vierkante meter loodsruimte.

Het betreft oude om distributiecentra die tot vorig jaar eigendom waren van C. Steinweg Handelsveem. DHG kocht ze, en herontwikkelde ze tot twee zogenaamde 'Smartlog' locaties, nummer 8 en 9 van het bedrijf. 

VDH Warehousing is onderdeel van de VDH-groep en biedt logistieke diensten aan klanten, met name onder fruitimporteurs en -handelaren. Het bedrijf  huurt behalve opslag- en distributieruimte ook kantoorruimte. Datzelfde geldt voor Barsan Global, dertig jaar geleden opgericht als
douaneadvieskantoor in Istanboel. Het bedrijf exploiteert vandaag de dag meer dan honderd logistieke centra in 47 landen van Verenigde Staten tot China, van Azië tot Europa. Barsan begon zes jaar geleden in Nederland en beschikt hier nu over zestigduizend vierkante meter loodsruimte.

Eerder al sloot DHG een overeenkomst met Fox Global Logistics voor de verhuur van Rotterdam Smartlog 9, ruim vijftigduizend vierkante meter groot (zie hier). Zodoende is nu de volledige logistieke ontwikkeling van DHG in de Botlek, in totaal 107.000 vierkante meter, volledig verhuurd. DHG geeft hoog op van de mogelijkheden van het complex, ook door de opening van de Blankenburgtunnel binnen twee jaar.