Categorie├źn

Service

DHG vindt laatste huurder voor Smartlog Maasvlakte

DHG vindt laatste huurder voor Smartlog Maasvlakte
Nieuws

DHG vindt laatste huurder voor Smartlog Maasvlakte

  • Redactie
  • 15-06-2022
  • Nieuws
DHG vindt laatste huurder voor Smartlog Maasvlakte

Smartlog Maasvlakte; foto: DHG


SCHIEDAM - DHG heeft een nieuwe huurder gevonden voor twee grote distributieruimten op de Maasvlakte. Easylog Solutions gaat DC9 en DC10 van het complex Smartlog Maasvlakte in gebruik nemen.

Voor Easylog Solutions zijn het de eerste distributiecentra in Nederland. Het bedrijf koos voor deze locatie vanwege de ligging, dicht bij de containeroverslag op de Maasvlakte. In totaal gaat het om 51.478 m², waarvan ruim veertigduizend vierkante meter logistieke en magazijnruimte. De rest bestaat uit kantoorruimte en buitenterrein.

Easylog Solutions maakt onderdeel uit van Easysent, een logistiek bedrijf actief in West-Europa, China en Hong Kong. Het bedrijf verzorgt de import en levering van e-commerce pakketten overal in Europa door de middelen van de grootste Europese logistieke spelers te bundelen.

Met de verhuur van deze twee loodsen is Smartlog Maasvlakte volledig verhuurd, zo maakt de Schiedamse ontwikkelaar bekend. DC’s 1-6 van het DHG-complex waren al bij de uitgifte verhuurd aan beginklant Odin Warehousing. In de loop van de bouw zijn DC’s 7 en 8 verhuurd aan De Zwaluw Logistiek. 

De ontwikkelaar heeft het hele complex voor 230 miljoen euro verkocht aan de Duitse investeerder Patrizia. De overdracht is eind deze maand. Zie dit artikel.