Categorieën

Service

Dichter bij Vermeer in Schiewaegh

Dichter bij Vermeer in Schiewaegh
Uit

Dichter bij Vermeer in Schiewaegh

  • Advertorial
  • 06-12-2023
  • Uit
Dichter bij Vermeer in Schiewaegh


SCHIEDAM - Voor Dichter bij Vermeer wordt door het Rijksmuseum, samen met Philips, een kabinet in de Eregalerij van het Rijksmuseum nagemaakt, met levensechte ingelijste replica's van de vier schilderijen van Vermeer uit de collectie van het Rijksmuseum: De liefdesbrief, De brieflezende vrouw, Het melkmeisje en Het straatje. Vanaf vrijdag 15 december zullen deze reproducties op ware grootte in verpleeghuis Schiewaegh in Schiedam te zien zijn. 

“Voor sommige van onze bewoners is op pad gaan en een museum bezoeken geen vanzelfsprekendheid”, legt Natasja Heij, locatiemanager van Schiewaegh, uit. “Ik ben dan ook blij dat nadat afgelopen februari al de Nachtwacht bij ons te zien was, ook deze vier levensechte reproducties van Johannes Vermeer naar ons toekomen. Zo kunnen onze bewoners van deze schitterende kunstwerken genieten, gewoon in hun eigen huis!”

De werken zullen drie weken te zien zijn in de brasserie van Schiewaegh. De eerste twee weken is het werk alleen te zien voor bewoners en collega’s van (alle locaties van) de Frankelandgroep. “We willen mensen in alle rust alleen of in kleine groepjes de kans geven het werk te bekijken”, zegt Natasja Heij. “Maar de laatste week, van 27 december tot en met 3 januari, openen wij in Schiewaegh tussen negen en elf in de ochtend en tussen twee en vijf in de middag onze deuren voor het grote publiek. U bent van harte welkom om langs te komen en de werken te komen bekijken!”

Adres van Frankelandgroeplocatie Schiewaegh: Nieuwe Damlaan 759, Schiedam 
T: 010 – 409 32 00 
Vermeer te zien voor publiek: 27 december t/m 3 januari, tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur 


Frankelandgroep

Sint Liduinastraat 10, Schiedam

Meer over Frankelandgroep →