Categorieën

Service

Dolly Dot herinnerd aan Schiedamse roots

Dolly Dot herinnerd aan Schiedamse roots
Uit

Dolly Dot herinnerd aan Schiedamse roots

  • Redactie
  • 06-11-2021
  • Uit
Dolly Dot herinnerd aan Schiedamse roots

Geen spat veranderd, die Dolly Dots dan... Anita staat rechts; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers heeft het dezer dagen druk met 'in het zonnetje zetten'. Vanmorgen PPSC, maar gisteravond kon 'Schiedamse' Anita Heilker zich bijzonder in de gunst van de burgemeester verheugen. Heilker is de Anita die samen met Angela en Angéla, Patty en Esther en de ondertussen overleden Ria de Dolly Dots vormden.

Gisteravond stonden de Dolly Dots in het Theater aan de Schie. Lamers nam de gelegenheid te baat Heilker nog eens te herinneren aan haar Schiedamse roots. “Ik vind het erg leuk dat Anita Schiedamse is en zich nog altijd met de stad verbonden voelt." De Dot ontving samen met haar vier 'Sisters on Tour' uit handen een bord van Jacques Tange. 

De Dolly Dots stonden gisteravond op het toneel in Anita's geboortestad, met hun gekende hits, maar ook het verhaal achter hun succes, het circus dat zij meemaakten, en ook het ouder worden na een bijzondere carrière op relatief jonge leeftijd.

De gemeente stelt dat de actie van de burgemeester past in het streven om Schiedammers die bijzondere prestaties leveren te eren. "Zo werden afgelopen zomer ook de Schiedamse Olympiërs in het zonnetje gezet. Zij streden in het Japanse Tokio om goud. In 1982 haalde Anita een gouden plak binnen in Japan. Toen kregen de Dolly Dots een gouden plaat met honderdduizend verkochte exemplaren van de single ‘Radio’ in Japan." Goud in een andere tijd en andere tak van sport, maar toch een mooie connectie, aldus Lamers gisteren.