Categorieën

Service

Drie 'cyber agents' moeten Schiedam digitaal veiliger krijgen

Drie 'cyber agents' moeten Schiedam digitaal veiliger krijgen
Nieuws

Drie 'cyber agents' moeten Schiedam digitaal veiliger krijgen

  • Redactie
  • 30-03-2023
  • Nieuws
Drie 'cyber agents' moeten Schiedam digitaal veiliger krijgen

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Daar staan ze, de drie Schiedamse Junior Cyber Agents. Plus de burgemeester natuurlijk.

De drie nieuwe 'agenten' werd vandaag gehuldigd. Door de burgemeester, want ze vervullen een rol in de hele stad. Om de mensen om hen heen digitaal vaardig te maken. Bijvoorbeeld hun oma en opa. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

De afgelopen weken werden de kinderen opgeleid tot Cyber Agent via Hackshield. Dat is een spel dat de spelers leert niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen.

“We hebben tegenwoordig niet alleen te maken met spulletjes die bijvoorbeeld worden gestolen uit een sportkleedkamer, of op school", vertelde burgemeester Cor Lamers. "We hebben ook te maken met criminelen op internet. En het is heel belangrijk om ook daar op te passen. Met dit spel leren kinderen waar ze allemaal op moeten letten om veilig op internet te zijn. Heel goed om te zien dat zoveel Schiedamse kinderen hier aan meedoen.”,

De gehuldigde kinderen waren de afgelopen weken de beste spelers van Hackshield. Dat spel is bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Via een basistraining en aanvullende opdrachten en uitdagingen, leerden zij alles over veilig internetten. Niet als potentiële slachtoffers, maar als helden.

Ook na de huldiging blijft de gemeente Schiedam zoeken naar Junior Cyber Agents. Zij kunnen zich dus nog steeds aanmelden op I: www.joinhackshield.nl. 

Er zijn (gratis) lespakketten beschikbaar voor in de klas. Op De Peperklip wordt het spel al gespeeld; ook andere Schiedamse basisscholen is gevraagd om mee te doen.