Categorie├źn

Service

Drie teams Sportinstituut Schiedam in de prijzen

Drie teams Sportinstituut Schiedam in de prijzen
Sport

Drie teams Sportinstituut Schiedam in de prijzen

  • Redactie
  • 15-05-2022
  • Sport
Drie teams Sportinstituut Schiedam in de prijzen

De drie teams bij elkaar met hun medailles; foto: SI


JUDO - Drie teams van Sportinstituut Schiedam vielen gisteren in Dordrecht in de prijzen in de jeugdteamcompetitie judo van district Zuid-Holland.

Het meisjesteam -15 jaar, bestaande uit Iben Olsen, Danique Leite, Devilin Boumans, Jana Bergman en Marie Lynn Luesken eindigde op een tweede plaats. Hiermee plaatsten ze zich tevens voor het NK-teams op zaterdag 11 juni te Nijmegen.

Bij de jongens -12 jaar nam Sportinstituut Schiedam deel met twee teams. Eén team kwam uit in de Hoofdklasse en het andere team in de Eerste klasse.

Team 1 (Hoofdklasse), bestaande uit Zakarya Aun, Fatih Mehmet Paker, Lucas Jansens, Otis Vooren en Caelon Henriques eindigde op de derde plaats. Dit was net niet voldoende voor een NK-ticket, maar wel een mooie prestatie en goed voor handhaving in de Hoofdklasse.

Team 2 (Eerste klasse), bestaande uit Liam Ekelenburg, Destan Tekin, Joël v.d. Jagt Rodrigues, Dayron Bak en Aiden Marijn Luesken werd tweede. Door deze prestatie is Team 2 gepromoveerd naar de Hoofdklasse en zo mag Sportinstituut Schiedam volgend jaar met twee teams in de Hoofdklasse uitkomen.

De coaches van Sportinstituut Schiedam waren trots dat ze drie volledige teams op de mat hadden staan en dat ze alle drie met een medaille en trofee terugkeerden in Schiedam.