Categorieën

Service

Dulfer met Oranje handbalsters naar brons

Dulfer met Oranje handbalsters naar brons
Sport

Dulfer met Oranje handbalsters naar brons

  • Redactie
  • 16-12-2018
  • Sport
Dulfer met Oranje handbalsters naar brons

Dulfer eerder aanvallend in dit toernooi


HANDBAL - Kelly Dulfer heeft met de Nederlandse handbaldames brons gewonnen op het EK-handbal in Frankrijk.

De wedstrijd om de derde plaats tegen Roemenië werd vanmiddag met 24-20 gewonnen. Oranje begon gretig. Lois Abbingh en Debbie Bont zorgden voor een vlotte 2-0 voorsprong. Na de 3-1 van Estavana Polman kwam Roemenië bij 3-3 voor de laatste keer op gelijke hoogte. Door twee treffers van Lois Abbingh en Inger Smits en Nycke Groot was de marge daarna al snel vier treffers: 7-3.

Bondscoach Helle Thomsen voegde zaterdag Inger Smits toe aan de EK-selectie. De rechtshandige speelster kwam over vanwege de blessures van Martine Smeets en Jessy Kramer. Nederland dicteerde het spel en liep in het tweede deel voor de pauze uit naar een comfortabele 15-8 ruststand.

Na de hervatting liep Nederland verder uit naar 21-13, waarna een periode aanbrak van bijna tien minuten waarinj niet werd gescoord. Na vijf Roemeense treffers op rij was de 22-18 van Polman belangrijk. Het doelpunt van de opbouwspeelster werd pas toegekend na bestudering van de televisiebeelden door de scheidsrechters. In de slotfase kwam Roemenië nog terug tot drie treffers maar Dulfer verdiende tegen het eind van de wedstrijd een zevenmeterworp die Groot verzilverde, waarmee de overwinning, de derde op Roemenië in dit toernooi.

Dulfer werd voor haar goede spel in Frankrijk beloond met een plek in het EHF EURO 2018 All-Star Team, als beste verdedigster.