Categorieën

Service

EBS krijgt concessie in regio Zwolle-Apeldoorn

EBS krijgt concessie in regio Zwolle-Apeldoorn
Nieuws

EBS krijgt concessie in regio Zwolle-Apeldoorn

  • Redactie
  • 12-04-2022
  • Nieuws
EBS krijgt concessie in regio Zwolle-Apeldoorn

SCHIEDAM - De provincie Overijssel, Gelderland en Flevoland hebben vandaag bekendgemaakt de ov-concessie IJssel-Vecht te gunnen aan EBS. De gezamenlijke partijen noemen EBS een ambitieuze vervoerder die gaat voor duurzaam en aantrekkelijk openbaar vervoer.  

Vanmiddag maakte gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, mede namens de provincies Gelderland en Flevoland, de bekend dat de aanbesteding van de concessie voor het openbaar vervoer in het gebied IJssel-Vecht gaat EBS gaat. Het gaat grofweg om de steden Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Harderwijk en Lelystad en de tussenliggende regio’s.  

De nieuwe concessie IJssel-Vecht loopt van december 2022 tot 2035. Op dit moment wordt het grootste deel van het concessiegebied bediend door Keolis. Kleinere delen die nu nog worden bediend door Arriva (Lelystad) en Connexxion (IJsselmond) worden pas per december 2023 toegevoegd aan de concessie.  

Aan de aanbesteding deden drie vervoerders mee, naast EBS waren dat Keolis en Qbuzz, en de offerte van EBS werd dus als beste beoordeeld. Onderdeel van de concessie betreft het voeren en mede-ontwikkelen van het merk RRReis. Ook de overname van de bussen die nu al rijden onder de merknaam RRReis lag van tevoren vast. Eind 2020 werd een volledige nieuw en elektrisch wagenpark in gebruik genomen door Keolis.  

Bij EBS is dit nieuws met veel enthousiasme ontvangen. Algemeen directeur Wilko Mol: “IJssel-Vecht is een hele mooie regio die wij graag bedienen. Dat de provincies ons op basis van onze bieding een vervoerder met een duidelijke visie en strategie voor ontwikkeling van openbaar vervoer noemen, stemt erg tevreden. We gaan nu met elkaar aan het werk om voor een soepel overgang te zorgen. We heten alle nieuwe medewerkers en reizigers alvast van harte welkom!”  

EBS Public Transportation begon in Nederland in 2011 met de concessie Waterland. Sinds 2018 en 2019 verzorgt EBS ook het busvervoer in de concessie Voorne-Putten en Rozenburg en in de concessie Haaglanden. In die opdracht valt ook de busverbinding tussen station Schiedam-Centrum, via Maasland en Naaldwijk naar Den Haag-Leyenburg, bus 456. Zie dit artikel.