EBS tevreden over begin lijn 456

27-08-2019 Nieuws Redactie

Starthandeling van de busexploitatie van EBS in het Westland en het Waterweg-gebied; Astrid van Eekelen, wethouder van Leidschendam-Voorburg en bestuurscommissielid van de metropoolregio is het stralende middelpunt tussen de heren van EBS, moederbedrijf Egged en verschillende busleveranciers ; foto's: EBS


SCHIEDAM - De eerste dagen van buslijn 456 verliepen geslaagd. Dat stelt een woordvoerder van EBS, de vervoerder die de voormalige lijn 36 overnam van Connexxion.

Sinds afgelopen zondag rijden de chauffeurs (veel dezelfde als voorheen) in naam van EBS van Schiedam-Centrum, via Maasland en Naaldwijk naar Den Haag-Leyenburg.

Alle ritten konden worden gereden, aldus de woordvoerder. Met name de airconditoning in de bussen viel goed in de smaak. Zo ongeveer het enige wat volgens hem tegen zat was het feit dat bij een deel van de abonnementhouders toch geld werd afgeschreven. Dit werd op zondag direct geconstateerd en sindsdien werd hard gewerkt aan het rechttrekken van deze fout. "We hebben dit maandag direct kunnen oplossen en de oplossing zat dinsdagochtend op vrijwel alle bussen al in het systeem", aldus de zegsman. "De laatste vier moesten overdag nog aangepast worden." EBS vroeg de reiziers via website, klantenservice en 'sociale media' hier aandacht voor te hebben. Abonnementshouders van wie onterecht geld is afgeschreven kunnen dit terugvragen.

Verder verliep de dienstregeling naar wens. "De laadvoorzieningenapparatuur op de EBS-vestigingen en op knooppunten in Delft en Zoetermeer waren tijdig klaar en werkten goed. Ook de chauffeurs zijn enthousiast." De voorbereidingen zijn uiteindelijk in 'een kort te noemen tijdsbestek' gedaan, aldus de woordvoerder.

Zie ook dit artikel.


Gerelateerd