Categorieën

Service

'Over Vaders (en hoe ervan af te komen)'

'Over Vaders (en hoe ervan af te komen)'
Uit

'Over Vaders (en hoe ervan af te komen)'

  • Redactie
  • 19-04-2024
  • Uit
'Over Vaders (en hoe ervan af te komen)'


SCHIEDAM - Het Schiedamse theatergezelschap De Stokerij brengt van 13 tot en met 22 juni de voorstelling 'Over Vaders (en hoe ervan af te komen)' op de planken.

"De reis van vaders en dochters is er een van vallen en opstaan", zo kondigt De Stokerij aan. "Een vader loopt vaak achter op de feiten. Dit begint al bij de geboorte, waar hij op het belangrijkste moment van zijn leven niet veel meer kan doen dan thee halen. Als de reis vervolgt, zijn vaders en dochters op het ene moment beste vrienden en het volgende moment begrijpen ze geen bal van elkaar."

In Over Vaders gaat acteur, regisseur en vader Koen Wouterse, met vier van zijn leerlingen, Max, Bianca, Pien en Emma, op zoek naar de formule om alle misverstanden tussen vaders en dochters voor altijd te voorkomen. Dit doen ze door toneel te spelen, door te dichten en te zingen. In een hoog tempo en op vrolijke toon nemen ze het publiek mee in 'een achtbaan van herkenning'. Bekende scenes uit theaterstukken en films komen voorbij, maar ook eigen geschreven teksten waarbij zowel Wouterse als zijn theaterdochters allemaal hun hart op tafel leggen.

De voorstelling is op 13 juni te zien in de Spiegeltent in het Theater aan de Schie; op 16 juni (vaderdag!) in Ine's Huiskamer (Lange Haven 75) en op 21 en 22 juni in het Wennekerpand.