Categorieën

Service

Een zondagmiddag vol jazz door Stormvogel

Een zondagmiddag vol jazz door Stormvogel
Uit

Een zondagmiddag vol jazz door Stormvogel

  • Advertorial
  • 05-10-2021
  • Uit
Een zondagmiddag vol jazz door Stormvogel

De middag zal bestaan uit een mix van modale jazz, prog rock en oude Indo-Europese traditionele muziek; foto: Peter Putters


VLAARDINGEN - Vanuit de concertreeks Jazz in Town staat op zondag 10 oktober om 15.00 uur niemand minder dan de artistieke duizendpoot Stormvogel in de Stadsgehoorzaal. Samen met zijn entourage bestaande uit David de Marez Oyens (bas), Onno Witte (drums), Remko Smid (saxofoon) en Twan van Gerven (gitaar) verzorgt Stormvogel (piano, synthesizer) in de Harmonie een middag vol jazz.

De middag zal bestaan uit een mix van modale jazz, prog rock en oude Indo-Europese traditionele muziek. Publiek kan genieten van polyritmische ostinatio’s die voortdurend van volgorde veranderen met melodieën die ontleend zijn aan middeleeuwse toonladders, mineur-melodische ladders en octatoniek. Ook zal Stormvogel passages uit zijn eigen werken geven, zoals de kersverse dichtbundel Pijnlijke Stilte en zijn bejubelde debuutroman Bloed, Wild Vlees en Verboden Vrucht. Naast musicus is Stormvogel namelijk ook actief als schrijver en niet te vergeten beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, festival- & concertorganisator, docent, redacteur, cultuurconsulent én kasteelgids.

Het concert van Stormvogel is onderdeel van Jazz in Town, een concertreeks geboren uit de samenwerking tussen de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek en een drietal gastprogrammeurs uit de stad; Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Paul van Sloot. Een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden wordt ten gehore gebracht tijdens de concertreeks, met als doel het publiek te trakteren op de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek.

Toegangsprijs: € 12,50. Kaarten via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/stormvogel-jazz-in-town. Meer informatie over het - aanmaken van het -Coronatoegangsbewijs via I: https://bit.ly/2Xtnvc0.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →