Categorieën

Service

Eerste wielklem in Vlaardingen

Eerste wielklem in Vlaardingen
Nieuws

Eerste wielklem in Vlaardingen

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 30-10-2020
  • Nieuws
Eerste wielklem in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Notoire Schiedamse foutparkeerders die ook graag in Vlaardingen komen? Let op! Vlaardingen heeft de wielklem ingevoerd.

Parkeergeld niet betaald en maling aan de boete? Mensen met meerdere openstaande parkeerboetes van wie de gegevens niet achterhaald kunnen worden (nogal eens  arbeidsmigranten, maar ook anderen) kwamen daar tot voor kort gemakkelijk mee weg. Maar vanaf nu lopen deze parkeerders het risico verrast te worden door een wielklem aan hun auto. Vandaag werd de eerste wielklem uitgedeeld in de Haringstad.

De afgelopen jaren kwam het steeds vaker voor dat er problemen waren met het invorderen van sommige parkeerboetes, zo legt het gemeentebesuur de gang van zaken uit. "Met de wielklem willen we ervoor zorgen dat iedereen voor het parkeren betaalt op de plaatsen waar dit verplicht is. Door het toepassen van de wielklem kan de betaling van deze openstaande boetes worden verbeterd."

De invoering van de wielklem is vooral slecht nieuws voor wie keer op keer de regels aan zijn laars lapt. Autobezitters krijgen een wielklem als ze op het moment dat de handhaver een parkeerbon wil uitschrijven al twee onbetaalde naheffingen hebben én als de handhaver daarnaast niet kan achterhalen van wie de auto is.

Voor mensen die een wielklem aantreffen, hoeft dit in veel gevallen geen verrassing te zijn. Niet-betalende parkeerders zijn de afgelopen tijd gewaarschuwd voor de wielklem op de bon die ze onder hun ruitewissers vonden. Om de auto weer te kunnen rijden, moet de bestuurder alle naheffingen en de kosten van de wielklem (online) betalen. Pas daarna wordt de wielklem verwijderd.