Categorieën

Service

Eerste winst voor Keemink op EK

Eerste winst voor Keemink op EK
Sport

Eerste winst voor Keemink op EK

  • Redactie
  • 02-09-2021
  • Sport
Eerste winst voor Keemink op EK

Foto: archief


VOLLEYBAL - De Nederlandse volleyballers met Wessel Keemink als spelverdeler, wonnen hun eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap. In het Finse Tamper werd het tegen Spanje 3-0.

Het krachtsverschil was niet zo groot als door die stand wellicht kan worden gedacht. In de eerste set slaat Nederland een gaatje, op 10-6, maar weet Spanje zich terug te vechten naar een voorsprong op 14-15. Ook bij 21-23 staan de Zuid-Europeanen nog voor. Pas dan drukt Nederland door, met name door twee punten op de service van Keemink; Nimir Abdelaziz zet het blok voor de winnende 25-23.

Ook in de tweede set houdt Spanje Nederland goed bij. Al snel is het verschil drie punten in Spaans voordeel, en dat blijft zo tot aan 12-15.
Dan gaan Freek de Weijer en Wouter ter Maat naar de kant, voor Keemink en Abdelaziz, en weet Oranje de zaken recht te zetten. Via 17-16 wordt het 24-21, maar vervolgens 24-24. Via Abdelaziz en een ace van Robbert Andringa wordt het 26-24.

In de derde set blijft Nederland de bovenliggende partij, maar breekt het Spaanse verzet niet. Het wordt 8-4 en 12-9 maar het verschil wordt steeds teruggebracht. Pas in de eindfase van de set neemt Nederland echt afstand. Abdelaziz eindigt ook deze set met een ace: 25-22.

Morgen wacht Noord-Macedonië als tegenstander. Het team verloor zijn eerste wedstrijd tegen Finland.