Categorieën

Service

Eigenaar pand Grote Markt laat zich niet vinden

Eigenaar pand Grote Markt laat zich niet vinden
Nieuws

Eigenaar pand Grote Markt laat zich niet vinden

  • Fleur Snoeij
  • 07-05-2022
  • Nieuws
Eigenaar pand Grote Markt laat zich niet vinden

SCHIEDAM - Het hoekpand op de Grote Markt/Nieuwstraat staat al jaren leeg, en dat zal de komende tijd ook wel zo blijven. De gemeente Schiedam is op zoek naar de eigenaar, maar krijgt deze niet te pakken. 

Het leegstaande pand staat in bij de gemeente Schiedam te boek als winkel met bovenwoning. Daar is nu weinig van te merken. Wanneer je in het pand met de blauwe deuren en vergeelde gevels naar binnen kijkt, zie je vooral veel meubels staan. Twee banken, wat kasten en stoelen vormen samen het interieur. De gemeente liet daarnaast weten dat de bovenwoning ook al een lange tijd niet gebruikt is.

Met een beetje fantasie is er veel meer mogelijk met het pand. Flink oppervlak, winkelbestemming, toplocatie, en veel ‘zicht’. Maar de kans dat het pand binnenkort gaat gonzen van de activiteit is miniem. 

Op de voordeur van het pand zit een mededeling van de gemeente geplakt met daarop de boodschap dat er een 'bedrijfscontrole is uitgevoerd, maar dat op geen enkele manier contact kon worden gelegd omtrent het openen en aanwezig zijn bij het pand ten tijde van de controle’. Het slot is daarom vervangen door het team Toezicht en Handhaving. 

Dat gebeurde al begin februari, naar alle waarschijnlijkheid om te controleren of er geen illegale praktijken plaatsvinden in het pand. Niemand meldde zich tot dusver voor de sleutel.   

Moeten de fans van een bruisende binnenstad dan hun hoop vestigen op een derde, die in het pand aan de slag wil gaan en afspraken kan maken over verkoop of huur van het pand? Volgens een woordvoerder van de gemeente kan het geen kwaad om de eigenaar te benaderen met een goed plan: "Het is een groot pand en het zit op een mooie locatie. Het bevindt zich midden in het horecagebied en tegenover de Grote Kerk, je zou zeggen dat je daar veel mee kunt. Mocht je een idee hebben, meld je dan bij de eigenaar." 

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast. Natuurlijk weet de gemeente van wie het pand is, maar het lukt niet contact te krijgen met deze eigenares.