Categorieën

Service

Er wordt gewerkt aan ontwerp Oranjebrug

Er wordt gewerkt aan ontwerp Oranjebrug
Nieuws

Er wordt gewerkt aan ontwerp Oranjebrug

  • Redactie
  • 21-04-2022
  • Nieuws
Er wordt gewerkt aan ontwerp Oranjebrug

De brug is verouderd en wordt gerenoveerd; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Samen met Civiele technieken de Boer en Veldheer Engineering heeft Solidd Steel Structures de handen ineengeslagen voor het project 'renovatie Oranjebrug Schiedam'.

De Oranjebrug aan de rand van de Schiedamse binnenstad vormt een belangrijke verbindingsweg tussen het centrum van Schiedam en Schiedam-West. De brug wordt gerenoveerd, meldde de gemeente eerder al. Solidd geeft nu meer uitleg. "De renovatie die wij uitvoeren aan de Oranjebrug, heeft impact op de omgeving en de verkeerssituatie in de Oranjestraat. Bij het vervangen van het brugdek, opnieuw metselen van de heftorens en het uit- en weer inbrengen van de gerenoveerde contra­gewichten zijn onvermijdelijke stremmingen van het verkeer nodig. Omleidingen van verkeer leiden tot hinder, in het bijzonder doordat er geen gelijkwaardige alternatieven be­schikbaar zijn. Verschillende ondernemingen zijn voor hun logistieke bedrijfsvoering afhankelijk van de brug. Verder geven de werkzaamheden zicht-, trilling- en geluidhinder aan de verschillende appartementencomplexen en bovenwoningen, deels pal naast de Oranjebrug. In onze visie is het project een succes wanneer wij de renovatie veilig en met minimale hinder voor de omgeving en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren. Om dit te bereiken creëren wij een werkbordes op zeven meter hoogte boven het wegdek, van waaruit wij de renovatie grotendeels uitvoeren."

Het werk is al gestart, meldt Solidd. Momenteel werken Solidd en Veldheer aan het ontwerp. Naar verwachting zullen de partijen rond juli starten met de productie, waarna ze in november de werkzaamheden op locatie opstarten om aan het eind van het jaar het werk op te kunnen leveren.