Categorie├źn

Service

Euroscoop Schiedam verliest 'zusje'

Euroscoop Schiedam verliest 'zusje'
Uit

Euroscoop Schiedam verliest 'zusje'

  • Redactie
  • 13-02-2020
  • Uit
Euroscoop Schiedam verliest 'zusje'

Euroscoop Maastricht; foto: Wikimedia Commons


MAASTRICHT - Euroscoop Schiedam verliest een van zijn 'zusjes', de bioscoop in Maastricht. Pathé, de nieuwe eigenaar van Euroscoop, maakte vandaag bekend dat de Euroscoopvestiging in Maastricht per 1 april haar deuren definitief sluit.

'Maastricht' was een van de vier in Nederland functionerende vestigingen van Euroscoop toen dat bedrijf in november werd overgenomen door de Franse filmgigant Pathé. Dat bedrijf had al een bioscoop in de Limburgse hoofdstad. Directeur Jacques Hoendervangers van Pathé Theatres ligt toe: “Nadat wij een paar maanden de twee bioscopen in Maastricht naast elkaar hebben gedraaid, zijn wij tot de conclusie gekomen dat er geen ruimte is voor twee grote bioscopen in Maastricht. Onze eigen Pathébioscoop is volledig voorzien van de nieuwste technieken. Het was daarom een logische keuze om de Pathé bioscoop aan te houden." De twee bioscopen liggen op beide zijden van de Maas op enkele steenworpen afstand van elkaar.

Saillant is dat Euroscoop de bioscoop eerder overnam van Pathé. Dat gebeurde in maart 2014, de cinema aan de Wilhelminasingel werd daarmee de tweede vestiging van het oorspronkelijk Belgische Euroscoop, na Tilburg. De bioscoop met zes zalen werd in 1994 geopend, toen in handen van MGM Cinemas. Het werd toen 'de eerste megabioscoop' in Nederland genoemd. De 1678 zitplaatsen werden gerealiseerd in een voormalige, grond verbouwde en uitgebreide Ambachtsschool.  MGM verkocht het complex na een jaar aan Pathé. Dat verkocht het wegens tegenvallende bezoekcijfers in 1999 aan Minerva Theaters. Het complex kwam wederom in handen van het Franse concern tot dat in 2010 Minerva overnam.
 
Pathé meldt bij het nieuws van het sluiten van de vestiging dat 'alle medewerkers van Euroscoop Maastricht per 1 april zullen overgaan naar Pathé Maastricht'.