Categorieën

Service

Finale Stadskaravaan was feestelijke kers op de taart

Finale Stadskaravaan was feestelijke kers op de taart
Uit

Finale Stadskaravaan was feestelijke kers op de taart

  • Advertorial
  • 05-12-2023
  • Uit
Finale Stadskaravaan was feestelijke kers op de taart

Gedurende de middag vonden er op diverse plekken optredens plaats; foto: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - Terwijl het afgelopen zondag winters weer was, hing in de Stadsgehoorzaal een warme sfeer. In de foyers van het theater vond de finale van de Stadskaravaan plaats.

Met optredens door o.a. Numidia, Apennoten, Xclusiv, Apollo’s Fortress en TESSA. was het een drukbezochte middag. Tijdens de finale werd vol trots teruggekeken op de zes editie van het reizende festival dit jaar, in het kader van 750 jaar Vlaardingen. Vele bekenden, maar ook nieuwe bezoekers, vierden de finale mee. De Stadsgehoorzaal zet zich vol enthousiasme in om ook komend jaar de Stadskaravaan te blijven organiseren. Meer informatie hierover en foto’s van alle edities zijn te vinden via I: stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Om half één openden de deuren van het theater zich voor de ruim zeshonderd bezoekers. Zij werden onthaald met sierlijke steltlopers in de entree. De opening van de finale begon met de onthulling van het Stadskaravaan schilderij gemaakt door Susan Ruiter. Hierna werd het festival traditiegetrouw geopend met een live uitvoering van de Stadskaravaan Jingle door Ellis Piek, een toespraak van wethouder Lianne van Kalken en het aftelmoment met presentator Musa. Hierna werden bezoekers verrast met en een openingsdans door meer dan veertig dansers van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen én een bezoekje van Stadsgehoorzaal mascotte Syb de Stadsleeuw.

Door het hele theatergebouw vonden vervolgens programmaonderdelen plaats. Doorlopend konden bezoekers in het Mini Museum langs bij het nieuwe ‘Museum van de Wijk’ van Museum Vlaardingen. Daarnaast kon men plaatsnemen in de Formule 1 simulatoren van Minters Jongerenwerk of aan de tafel van UN1EK voor (tijdelijke) tattoo’s. In de Mini Bieb werd alvast Kerst gevierd bij Zing Nederlands Met Me en de digitale maakplaats mét green screen.

Gedurende de middag vonden er op diverse plekken optredens plaats door Elle Chante, Apollo’s Fortress (in akoestische setting op het Talent Stage), Dance Point, Appenoten Sintshow, Vlaardingse Vangst TESSA., Xclusiv company en Villa Voice. De slotact was Numidia (bekend van Beste Zangers). Zij maakte veel indruk met haar stem en brede scala aan muziekstijlen. Ze zong van Hiphop tot Hazes en vooral de spontante a capella versie van ‘Arcade’ zorgde ervoor dat alle bezoekers stil werden om te luisteren.

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750 en in samenwerking met De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan en Minters. Samen werden dit jaar zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelde.

De Stadgehoorzaal kijkt vol trots terug op alle zeven edities van de Stadskaravaan en dankt iedereen die een steentje bijgedragen heeft. Er is een ware droom uitgekomen door alle vormen van cultuur naar het publiek toe te brengen in plaats van andersom. De enthousiaste reacties van alle Vlaardingers waren overweldigend. De Stadsgehoorzaal is daarom zeer gedreven om, samen met de partners, de Stadskaravaan ook komend jaar weer te laten rijden. Houd stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan in de gaten voor de ontwikkelingen.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →