Categorieën

Service

Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt ouderenpanel

Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt ouderenpanel
Gezond

Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt ouderenpanel

  • Redactie
  • 18-03-2019
  • Gezond
Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt ouderenpanel

Het ouderenpanel samen met bestuurder Mark Janssen en geriater Nicky Lam; foto: Franciscus


SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland richt een ouderenpanel op. Daarmee wil het ziekenhuis beter inspelen op de vereisten en wensen van oudere patiënten.

Ruim dertig procent van de mensen die opgenomen worden in de ziekenhuizen in Schiedam en Rotterdam zijn zeventig jaar of ouder. Daarmee is de patiëntengroep van de ziekenhuisgroep gemiddeld ouder dan landelijk, waar ongeveer een kwart van de behandelde mensen boven de zeventig is.

Eind vorig jaar deed het Franciscus een oproep aan ouderen van 65 jaar en ouder en aan mantelzorgers om zich aan te melden en mee te denken over de zorg die het ziekenhuis  biedt aan oudere patiënten. "Na de oproep kwamen al snel enthousiaste reacties binnen", aldus het ziekenhuis.

Het ouderenpanel bestaat nu uit dertien leden met een verschillende achtergrond. "De leden hebben allemaal ervaring met het ziekenhuis. Sommige leden zijn zelf patiënt geweest, andere zijn mantelzorgers van patiënten. Ook zitten er leden bij die zelf in het ziekenhuis hebben gewerkt." Onderwerpen die aan het ouderenpanel worden voorgelegd zijn onder meer wat ouderen belangrijk vinden als zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. "Hoe ervaren zij de faciliteiten in het ziekenhuis? Kunnen deze verbeterd worden en hoe?"

Binnenkort bezoekt het ouderenpanel de afdeling Spoedeisende Hulp en brengt zij advies uit over eventuele verbeteringen.