Categorieën

Service

Garage Westpolderstraat mag van college ’n woning worden

Garage Westpolderstraat mag van college ’n woning worden
Wonen

Garage Westpolderstraat mag van college ’n woning worden

  • Kor Kegel
  • 28-09-2022
  • Wonen
Garage Westpolderstraat mag van college ’n woning worden

Deze garage wordt een woning met het adres Westpolderstraat 8


SCHIEDAM – Het is in strijd met het bestemmingsplan Harga, maar daar wil het college van burgemeester en wethouders wel van afwijken. Het college staat positief tegenover het bouwplan om een garage aan de Westpolderstraat 6 in het wijkje Bijdorp om te vormen tot een ruime woning.

Het is de bedoeling dat de garage van een extra verdieping wordt voorzien. Het zal ook kadastraal afgesplitst worden van nummer 6 en hernummerd worden tot Westmolenstraat 8. De oorspronkelijke woning met dat adres is al lang geleden gesloopt.

Voor de transformatie is een omgevingsvergunning nodig. Er komen ook een aanbouw en berging, maar daar is geen vergunning voor nodig.

Het bestemmingsplan Harga staat ter plekke geen vrijstaande woningen toe en de bouwhoogte voldoet niet aan de bepalingen in het bestemmingsplan. Maar er is geen strijdigheid met goede ruimtelijke ordening, constateert het college. De aanvrager heeft gemotiveerd aangetoond dat de beoogde woning zal passen in het straatbeeld en dat het plan voldoet aan relevante gemeentelijke beleidskaders.

Schiedam staat voor een flinke bouwopgave. Alle beetjes helpen. Daarom willen burgemeester en wethouders een verklaring van geen bedenkingen afgeven, laten ze de gemeenteraad weten.

Het college van B&W week in Bijdorp al eens eerder af van het bestemmingsplan Harga. Dat was in 2019, toen er een aanvraag binnenkwam voor een omgevingsvergunning voor de bouw van een woning naast de Burgemeester Verveenstraat 23. Dat is de straat naast de Westpolderstraat.