Categorie├źn

Service

Garagebedrijf gesloten, zeven controleurs onwel

Garagebedrijf gesloten, zeven controleurs onwel
112

Garagebedrijf gesloten, zeven controleurs onwel

  • Redactie/Flashphoto
  • 07-06-2022
  • 112
Garagebedrijf gesloten, zeven controleurs onwel

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Een garagepand aan de Nieuw-Mathenesserstraat is vorige week met spoed gesloten. Dit nadat tijdens een onderzoek meerdere controleurs onwel werden.

Die middag vond een integrale controle plaats in het garagebedrijf. Het Interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam voerde de controle uit, samen met de politie, brandweer, DCMR en gemeentelijke bouwinspecteurs. 

In het garagebedrijf zijn voertuigen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het team trof verder brandgevaarlijke chemische stoffen aan. Ook was er een grote hoeveelheid sterke drank in het bedrijf aanwezig, wat in overtreding is met de Alcoholwet. Daarnaast maakte het bedrijf geen gebruik van het Digitaal Opkopers Register (DOR), een verplicht registratiesysteem voor kopers en verkopers van tweedehands goederen.

Tijdens het onderzoek werden zeven controleurs onwel: zij kregen hoofdpijn, keelklachten en branderige ogen. Ambulancepersoneel heeft de controleurs eerste hulp geboden. De brandweer constateerde een zeer brandgevaarlijke situatie en afwijkende waardenmetingen van de chemische stoffen. Sommige brandgevaarlijke afvalstoffen waren niet goed opgeslagen. Ook is niet duidelijk hoe de stoffen worden afgevoerd. Er kon niet achterhaald worden welke stof de klachten heeft veroorzaakt.

Gezien de grote gevaarzetting en de geconstateerde overtredingen heeft de burgemeester besloten het pand met spoed te sluiten. Dit geeft de instanties de tijd om nader onderzoek te doen en de gevaarlijke situatie te beëindigen. Er wordt een handhavingstraject gestart tegen het bedrijf.