Categorieën

Service

Geen nieuws? We moeten ons er eens echt druk over maken!

Geen nieuws? We moeten ons er eens echt druk over maken!
Wonen

Geen nieuws? We moeten ons er eens echt druk over maken!

  • Silvia Borsboom
  • 30-05-2023
  • Wonen
Geen nieuws? We moeten ons er eens echt druk over maken!

COLUMN - Is het niet triest: toen ik met bijgaande foto's kwam en de redactie van Schiedam24 vroeg hier iets over te schrijven, kreeg ik te horen dat het 'geen nieuws' was. Journalisten willen nieuws brengen, en de pestzooi op de Schiedamse straten is geen nieuws.

We raken er aan gewoon, zo is de redenatie. Nou, ik niet. Ik erger me groen en geel, aan de zooi, maar vooral aan de mensen die deze veroorzaken. 

Stel, je komt op Tweede Pinksterdag met je zakkie met vuilnis naar de bak. Er liggen wat zakken naast. Gooi je de jouwe er dan naast? Antwoord: ja, er zijn mensen in Schiedam die dat doen. En meer dan één asociaal! 

Stel, je komt met je zakkie naar de bak en er ligt nog niets naast. Maar je krijgt de klep niet open. Wat doe je dan? Je neemt je zak mee terug naar huis - of loopt even naar een volgende bak, want volgens Irado zijn er meer afvalcontainers waar jouw pasje op werkt. Gelukkig maar...

Maar nee, de Schiedammers die met Pinksteren zo nodig hun nieuwe tv moesten uitpakken, hun koelkast moesten uitmesten of de kattenbak verschonen en die vonden dat de rest van de stad wel even van hun troep mocht meegenieten, die zagen dat duidelijk anders. Flikker maar neer, zet maar bij, ken jou het schelen, ik zie er zelf geen pest van, ratten heb ik al in huis en ik ben zo moe, ik kan mijn afval echt niet verder sjouwen.

Asocialen. Een ander woord heb ik er niet voor, of het zijn woorden die je hier niet wilt schrijven. Dan kan je nog zo veel praatjes hebben, een mooie baan, je best doen voor de opvoeding van de kinderen, maar eerlijk gezegd geloof ik er niets meer van: als je zo je zooi de rest van de stad aanbiedt, dan ben je geen knip voor de neus waard en niet meer serieus te nemen als iemand die het beste met zijn medemens voor heeft. 

Zo! 

Dan vind ik eerlijk gezegd dat je, mocht je toch nog eens in de kraag worden gegrepen tijdens een heterdaadje - Toezicht & Handhaving, maak er nou eens werk van! - dat je eerst maar eens in een hutje op de hei een weekje moet worden heropgevoed, voor dat je waar dan ook nog recht op kan doen gelden. Al helemaal niet de inzet van die mensen van Irado die iedere keer jouw pestzooi opruimen. Mensen van Irado, zet 'm op, klasse hoor! (Zie de hondendrollen tussen het vuil op de foto liggen). Hulde.