Categorieën

Service

Gemeente: tussenuitspraak staatsraad 'niet negatief'

Gemeente: tussenuitspraak staatsraad 'niet negatief'
Nieuws

Gemeente: tussenuitspraak staatsraad 'niet negatief'

  • Redactie
  • 01-06-2023
  • Nieuws
Gemeente: tussenuitspraak staatsraad 'niet negatief'

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam ziet de uitspraak die de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State gisteren deed over het
bestemmingsplan ‘s-Gravelandsepolder & Spaanse Polder 2020 niet als negatief. En benadrukt dat de uitspraak gisteren geen vernietiging van het bestemmingsplan is, maar een tussenuitspraak met mogelijkheden tot reparatie.

Zie dit artikel van gisteren. 

"De Raad van State heeft nog geen definitief oordeel uitgesproken over de beroepen die tegen het bestemmingsplan waren ingediend", zo stelt de gemeente in een schriftelijke reactie. "Op twee punten vindt de Raad van State de onderbouwing van het bestemmingsplan onvoldoende. De gemeenteraad is via de tussenuitspraak van vandaag (gisteren, red.) in de gelegenheid gesteld om binnen 26 weken deze onderbouwing aan te vullen, of op een andere manier het bestemmingsplan te repareren. Daarna doet de Raad van State definitief uitspraak."

Dat betekent dat Schiedam de gelegenheid krijgt om een 'nadere onderbouwing' van het plan te geven, zo stelt wethouder Antoinette Laan (gebiedsontwikkeling Schiedistrict). 

Ondertussen blijft het bestemmingsplan in werking. "De inmiddels zichtbare herstructurering op de terreinen wordt doorgezet. De gemeente gaat het bestemmingsplan aanvullen met de vereiste onderbouwing, binnen de gestelde termijn", aldus de verklaring.